Blogi: Aika vaihtaa Vihreälle Kaistalle!

Vihreä Kaista tuo vähäpäästöisen liikenteen kuluttajan lähelle. Tervetuloa Vihreän Kaistan monipuolisen, opastavan ja uuden sisällön pariin.

Jos minulta olisi kysytty kaksi vuotta sitten, mitä mieltä olen liikenteen päästöistä, olisin valitettavasti ollut kykenemätön ottamaan kantaa suuntaan tai toiseen. Asia ei ollut minulle mitenkään käytännönläheinen ja liikenteen päästöjen vaikutus oli lähinnä uutisotsikoista tuttua.

Jonkin asteisen heräämisen asiaan koin tänä keväänä tutkaillessani tarkemmin perheemme kakkosauton ajoneuvoverolaskua. Kun aloin mielessäni laskeskelemaan autosta aiheutuvia kustannuksia, edullinen perheauto ei enää tuntunutkaan kovinkaan edulliselta, kiitos päästöperusteisen verotuksen. Vaikka summa ei olisikaan kerralla merkittävä, saavat asiat pitkässä juoksussa mittasuhteet, jotka pistävät miettimään. Tarinassa sinällään ei ole mitään uutta, sillä yllättävän usein elikaarikustannuksiltaan edullisempi vaihtoehto on hankintavaiheessa hieman kalliimpi. Pointtina tässä oli kuitenkin se, että raha (kuluttajalle yksinkertainen mutta merkittävä asia) sai minut miettimään liikenteen päästöjä suuremmassakin mittakaavassa.

Toki rahaa tulee pohtia siinäkin vaiheessa, kun olemme hankkimassa autoa. Valitettavasti ajoneuvokantamme Suomessa on melko vanhaa, joten uutta ja "puhtaampaa" teknologiaa on käytössä vasta vähän. Ponnistelut autokannan uudistamisen sekä liikenteen päästöjen vähentämisen eteen on kuitenkin nyt aloitettu. Esimerkkinä romutuskampanja, jonka tulosten on kerrottu toimineen odotetulla tavalla. Lisäksi vaihtoehtoiset polttoaineet ja liikenteenpäästöt ovat viimeaikoina saaneet muutenkin merkittävää huomiota. Uudet ja kiinnostavat lanseeraukset ovat saaneet ansaitsemaansa huomiota. Innovaatioiden tuominen lähelle kuluttajaa ja autokauppaa on vielä kuitenkin kesken. Tästä syystä lähdimme me lähdimme Vihreälle Kaistalle.

Oikean suunnan löytäminen ei ole aina helppoa ja aina silloin tällöin pieni opastus on paikallaan. Vihreä Kaista on verkkopalvelu, jonka tiedän antavan paljon tietoa ja sitä kautta ajattelemisen aiheitta vaihtoehtoisista polttoaineista ja tarjolla olevista vaihtoehdoista. Henkilökohtaisesti suosittelen tutustumaan palvelun artikkeleihin sekä autovertailuun, josta löytyy enenevässä määrin niin kaasu- kuin sähkökäyttöisiä ajoneuvoja.

Tervetuloa Vihreälle Kaistalle!

Topi Aaltonen
Myynti- ja markkinointijohtaja
​Plugit Finland Oy


Lue myös seuraavat artikkelit

Vihreä Kaista neuvoo ja opastaa

Vihreä Kaista -palvelu on vähäpäästöisen liikenteen uutis- ja tietopalvelu. Tutustu palveluihin!

Lue lisää

Tietoa sähköautoista

Lue perustietoa sähköautoista, niiden eduista ja lataamisesta.

Lue lisää

Tietoa kaasuautoista

Tutustu kaasuautojen perusominaisuuksiin ja toimintaan.

Lue lisää


Kommentit