Autovuokraamo otti kaasumallin valikoimaan - näitä asioita asiakkaat kysyvät

Bio- ja maakaasulla kulkeva Audi A3 g-tron on kuulunut Europcarin vuokrausvalikoimaan tammikuusta lähtien.

Gasumin ja Europcarin yhteistyö on tuonut uusiutuvalla ja kotimaisella biokaasulla kulkevan Audi A3 g-tron -mallin useaan Europcar-palvelupisteeseen Suomessa. Europcarin Espoon-toimipisteen päällikkönä työskentelevä Jari Barsk on ollut tyytyväinen kampanjaan.

”Asiakkaat ovat olleet hyvällä tavalla yllättyneitä, että valikoimassamme on myös kaasukäyttöinen auto”, Barsk sanoo.

Kiitosta on kerännyt eritoten auton taloudellisuus ja ajosäteen pituus. Vaihtoehtoiset polttoaineet ovat Barskin mukaan autoalan nouseva trendi, ja kaasuautoilun yleistyminen saakin Barskin varauksettoman tuen.

”Kaasu antaa ylimääräisiä lisäkilometrejä halvemmalla. Ihmiset ovat olleet hyvillä mielin autosta ajomatkan kattavuuden takia ja myös siksi, että auto on toiminut samalla tavalla kuin normaalit autotkin.”

Vuokraus on hyvä tapa kokeilla kaasuautoilua, jolloin taloudellisuusedut konkretisoituvat pienempinä polttoainekustannuksina. Seuraavat kysymykset ovat herättäneet eniten mielenkiintoa Europcarin vuokrauspisteissä. Kysymyksiin vastaa Gasumin liikennepalveluiden myyntipäällikkö Petri Michelsson.


Audi A3 g-tron.
Audi A3 g-tron.

Kuinka pitkälle täydellä tankilla pystyy ajamaan?
Kun sekä kaasu- että bensatankit ovat täynnä, Audi A3 g-tronin toimintasäde on jopa 1 300 kilometriä – kuin Helsingistä Utsjoelle. Kaasua riittää autossa 300–400 kilometrille, jonka jälkeen polttoaine vaihtuu automaattisesti bensalle.

Missä tankkauspisteet sijaitsevat? Onko niitä riittävästi pääkaupunkiseudulla?
Suomessa on tällä hetkellä 24 kaasuautojen julkista tankkausasemaa, joista 18 on Gasumin omistamia. Asemista kuusi sijaitsee pääkaupunkiseudulla: neljä Helsingissä, kaksi Espoossa. Gasumin tavoitteena on lisätä omien tankkausasemien lukumäärää 35:llä seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Kehittyvät biokaasun ja nesteytetyn maakaasun ratkaisut edistävät liikennekaasuinfrastruktuurin levittymistä myös maakaasuverkon ulkopuolelle. Lisäksi EU:n puhtaiden polttoaineiden strategia luo tukevan pohjan liikennekaasun tulevaisuudelle.

Miten kaasu vaikuttaa auton tehoihin?
Tehdasvalmisteinen kaasuajoneuvo vastaa käyttöominaisuuksiltaan ja suorituskyvyltään bensiinimallia, kaasuautot kestävät ääriolosuhteita täysin bensamallien tavoin.

Kuinka kauan kaasuauton tankkaamisessa kestää?
Kaasupolttoaineen tankkaaminen julkisilla tankkausasemilla on helppoa ja turvallista. Tankkaus tapahtuu yleensä korkeapaineisesta varastosta, minkä vuoksi tankkaus ei kestä sen pidempään kuin polttonestesäiliön täyttäminen.

Onko kaasuauto taloudellinen?
Kaasuautoilu mahdollistaa polttoainelaskun tuntuvan pienentämisen. Maakaasu on liikenteen polttoaineista edullisin, ja biokaasu on puolestaan markkinoiden edullisin liikenteen uusiutuva polttoaine. Molempien vertailuhinta bensiiniin on alle euron litra.


Lue myös seuraavat artikkelit

Epic Food kuljettaa ruokaa biokaasulla.

Herkkuruuat kotiovelle kaasun voimin

Helsinkiläinen Epic Foods toimittaa herkkuruuat kotiovelle kaasuautoilla.

Lue lisää

Mikä on kaasuauto?

Kaasuautot käyttävät polttoaineena maa- tai biokaasua ja lisäksi niissä on bensiinitankki.

Lue lisää