Ford teki täyskäännöksen – tekee sittenkin sähköauton massamarkkinoille?

Amerikkalainen autojätti aikoo sittenkin haastaa esimerkiksi Teslan Model 3:n ja Nissan Leafin.

Siitä ei ole kuin muutama viikko, kun Ford-johtaja Kevin Layden ilmoitti, että sadan mailin yhtäjaksoinen ajaminen tyydyttää amerikkalaista autonvalmistajaa.

Linjausta pidettiin kummallisena, sillä monien kilpailijoiden autoilla pystyi ajamaan yhdellä latauksella huomattavasti pidempään.

Esimerkiksi Teslan Model 3:lla voi yhdellä latauksella vähintään 215 mailia, Nissanin Leaf-mallilla muutaman vuoden päästä noin 200 mailia ja General Motorsin Chevrolet Boltilla saman verran.

Ford Focus Electric ei ole ollut myyntimenestys.
Ford Focus Electric ei ole ollut myyntimenestys.

Nyt Fordin suuntaus onkin muuttunut. Autojätin toimitusjohtaja Mark Fields kertoi äskettäin, että he ovat kehittämässä 200 mailin sähköautoa ja haluavat olla sähköautoalalla ”johtajia tai johtajien joukossa”.

Rahoitus on kunnossa

Fieldin sanoihin Fordilla on vielä tekemistä, sillä detroitilaista autonvalmistajaa ei varsinaisesti tunneta sähköautoistaan.

Fordin Focus Electric -malli ei ole rikkonut myyntiennätyksiä, ja on jäänyt kotimaassaan pahasti esimerkiksi Nissanin Leaf-mallin jalkoihin.

Rahoitus Fordilla on tulevaa varten kuitenkin kunnossa.

Yhtiö nimittäin ilmoitti joulukuussa 2015, että se sijoittaa vuoteen 2020 mennessä sähköautoihin 4,5 miljardia dollaria. Kyseinen paketti on autonvalmistajan tähän mennessä suurin investointi sähköautoihin.

Sillä summalla Ford yrittänee myös luoda auton, jolla se voisi tulevaisuudessa haastaa esimerkiksi Teslan Model 3:n ja Nissan Leafin.

Lähde: Autoblog
Kuva: Ford


Ford Focus Electric maksaa USA:ssa hieman alle 30 000 dollaria.

Ford pysyy sadan mailin sisällä

Amerikkalaisen autonvalmistajan strategia on erilainen kuin esimerkiksi Teslalla ja Nissanilla.

Lue lisää

Tällainen on Tesla Motorsin uusi Model 3 -sähköauto.

Tesla esitteli odotetun mallinsa – tavoitteena tehdä sähköautoilusta valtavirtaa

Model 3 -mallilla voi huristella yhdellä latauksella noin 350 kilometriä. Teslan uutuus on huomattavasti edullisempi kuin yhtiön aiemmat automallit.

Lue lisää