Mercedes-Benzin täyssähköauto – B 250 e

Mercedes-Benzin ensimmäinen täyssähköauto perustuu B-sarjan pohjaratkaisuun.

Mercedes-Benzin ensimmäisessä täyssähköautossa käyvät toteen sähköautoille ominaiset piirteet; ajon äänettömyys ja ympäristön säästäminen paikallisesti päästöttömänä kulkuneuvona. Mercedes-Benz B 250 e on kuin kotonaan taajama-ajossa, mutta soveltuu mitä mainioimmin myös pidemmille matkoille jopa 200 kilometrin toimintasäteensä ansiosta.

Mercedes-Benz B 250 e Electric Drive -sähköautosta on moneksi

Mercedes-Benz Electric Drive on hyvin monikäyttöinen auto. Auton sähkömoottorista saadaan tehoa noin 180 hevosvoiman edestä ja vääntöä 340 Newton-metriä, mikä tarkoittaa alle kahdeksan sekunnin kiihdytystä nollasta sataan. Auto jaksaa kiihtyä huippunopeuteensa, 160 km/h, hyvin vahvasti. Kiihtyvyys yhdistettynä matalaan painopisteeseen sekä tunnokkaaseen ohjaukseen tekevät ajotuntumasta hyvin urheilullisen. B 250 e tarjoaa kolme eri ajo-ohjelmaa (E+, E ja S). Halutessaan voi valita Economy-tilan ja nauttia mukavasta sekä taloudellisesta ajosta, urheilullisen sijaan.

  • Economy Plus -tila (E+) on tarkoitettu hyvin taloudelliselle ajotavalle. Se tukee tasaisella nopeudella ajamista ja rajoittaa huippunopeuden noin arvoon 110 km/h.
  • Economy-tilassa (E) teho on laskettu 100 kilowattiin mutta kick-downilla tuotetaan täysi teho.
  • Sport-tilassa (S) auton kaasuvastetta on terävöitetty, niin että auto reagoi kaasupolkimen painallukseen herkemmin. Täysi teho on käytettävissä ilman kick-downin painallusta.


B Electric Drive on muunneltava ja monikäyttöinen.
B Electric Drive on muunneltava ja monikäyttöinen.
Lisävarusteena B Electric Drivesta on saatavana kolme eri malliversiota.
Lisävarusteena B Electric Drivesta on saatavana kolme eri malliversiota.

Jarrutusenergian talteenottojärjestelmä

Mercedes-Benz B 250 e ottaa energiaa talteen, kun jalka nostetaan pois kaasupolkimelta. Näin autolle saadaan siis lisää toimintasädettä sähköllä. Ominaisuus on erittäin hyödyllinen taajamaliikenteessä, jolloin jarrutuksia tulee paljon johtuen ajonopeuden muutoksista. Jarrutusenergian talteenoton voimakkuutta voi säätää auton ratin takana olevista säätimistä mieleiselleen tasolle. Electric Driveen on lisävarusteena saatavissa tutka-avusteinen järjestelmä, joka tehostaa energian talteenottoa entisestään optimoimalla jarrutusenergian talteenoton voimakkuutta eri ajotilanteiden mukaan.

B 250 e Electric Driven lataaminen ja toimintamatka

Electric Driven täyteen ladattu 28 kilowattitunnin litiumioni-korkeajänniteakku mahdollistaa jopa 200 kilometrin toimintasäteen. Lisävarusteena saatavilla olevalla RANGE PLUS -paketilla voidaan toimintasädettä kasvattaa aina 15 prosenttia tai 30 kilometriä.

Mercedes-Benz B 250 e Electric Drive -täyssähköautoa voi ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, kiinteällä kotilatauslaitteella ja julkisilla latauspisteillä. Kiinteä kotilatauslaite on sähköauton turvallisin lataustapa ja tällaisella laitteella akun lataus kestää noin kolme tuntia. Tavallista pistorasiaa käyttäen akku voidaan ladata täyteen noin 9 tunnissa. Pistorasiaa käytettäessä tulee huomioida, että tämä lataustapa on tarkoitettu auton tilapäiseen lataamiseen ja tällöin tulee etukäteen varmistua, että lataaminen kyseisestä pistorasiasta on turvallista. B Electric Drivessa on myös vakiovarusteinen pikalataustoiminto, jolla akkuun saadaan ladattua riittävästi energiaa 100 kilometrin toimintasäteelle vain kahdessa tunnissa.

Kiinteällä kotilatauslaitteella B Electric Driven akuston latautuminen kestää noin kolme tuntia. 
Kiinteällä kotilatauslaitteella B Electric Driven akuston latautuminen kestää noin kolme tuntia. 

ENERGY SPACE -tila antaa käytännöllisyyttä

B 250 e -sähköauton akku on sijoiteltu turvallisesti auton alle, auton pohjan keskilinjan takapuolella olevaan ENERGY SPACE -tilaan. Tällaisella akun sijoittelulla saadaan auton painopiste alas, jolloin se on hyvin tasapainoinen ajettava erilaisissa ajotilanteissa. Akun sijaitessa käytännössä auton alla se ei vie tilaa matkustajilta tai matkatavaroilta, joten auton sisätilat säilyvät tilavina. Electric Driven tavaratilat venyvät takapenkkien selkänojat kaatamalla lähes puoleentoista kuutioon ja viidellä hengellä kuormattuna takakontin vetoisuus kuormaussuojan alla on vieläkin 501 litraa. B-sarjan Electric Drive onkin tavaratiloiltaan vailla vertaa kokoluokassaan.

Erilaiset turvavarusteet ja käytännön mukavuustekijät

Mercedes-Benzin B-sarjan Electric Driveen on saatavilla monenlaisia turvallisuutta edistäviä lisävarusteita, kuten esimerkiksi kaistavahti ja törmäyksen estojärjestelmä. Parkkeerausavustimella päivittäiset ajotilanteet helpottuvat. Avaimettomalla lukitus- ja käynnistysjärjestelmällä päivittäinen autonkäyttö mukavoituu, kun auton ovien avaaminen ja auton käynnistäminen mahdollistuu pitämällä sähköistä avainta mukana taskussa.

B 250 e Electric Driven malliversiot

Lisävarusteena B Electric Drivesta on saatavana kolme eri malliversiota: Style, Urban sekä Electric Art. Malliversioilla voi tehostaa auton ulkonäköä: lisätä autoon yksilöllisyyttä, urheilullisuutta tai ilmeikkyyttä.

  • Style-malliversio antaa autolle omaleimaisen ja itsetietoisen ilmeen.
  • Urban-malliversio puolestaan on korostetun urheilullinen.
  • Electric Art -malliversio lisää sähäkkyyttä sekä auton ulkopuoleen että sisätilaan. Tämän malliversion tunnistaa erehtymättä näyttävästä ulkopuolesta, ja tyylikkäät yksityiskohdat tekevät sisätilasta sopusointuisen.

Tyylikäs ja urheilullinen sisustus

Mercedes-Benz B Electric Driven sisustus on tyylikäs sekä urheilullinen. Penkit on varustettu keinonahkaverhoiluin, joita koristavat siniset tikkaukset. Sisusta on koristeltu ja tyylitelty hopeanvärisillä kromisilla yksityiskohdilla, muun muassa vaihdekeppi ja koristelistat ovat kromisia. Upea yksityiskohta on myös sinisin tikkauksin koristellut lattiamatot, joissa lukee sanat 'Electric Drive'. Vakiona autossa on myös täydellinen ilmastointi, joka takaa mukavia ajokilometrejä matkustajille. Auton saa varusteltua helposti myös yksilölliseksi, sillä valittavissa on runsaasti erilaisia elementtejä sisustukseen sekä innovatiivisia lisävarusteita.

B Electric Driven tyylikkään ulkonäön takaavat ilmeikäs muotoilu ja kevytmetallivanteet.
B Electric Driven tyylikkään ulkonäön takaavat ilmeikäs muotoilu ja kevytmetallivanteet.

Vihreän Kaistan koeajoviikot Levillä

Mercedes-Benzin vähäpäästöiset autot olivat koeajettavissa Levillä viikoilla 8–13. Palaa koeajoviikkojen tunnelmiin.

Lue lisää

Sähköautoilun ennakkoluuloja murtamassa

Mercedes-Benzin B-sarjan täyssähköauto murtaa ennakkoluuloja Vihreän Kaistan koeajoviikoilla Levillä. Katso video koeajolta!

Lue lisää