Biokaasu-video sai kunniamaininnan Ympäristöteot näkyviksi - kilpailussa

Iina Lehto halusi Gasumin aineiston avulla selittää, mitä biokaasu on.

Gasumin aineistosta työnsä tehnyt Iina Lehto sai kunniamaininnan ilmastokumppaneiden ja Forum Viriumin Helsingin Ympäristöteot näkyviksi -visualisointikilpailussa huhtikuussa. Lehto halusi Gasum-videollaan tuoda esiin, mitä biokaasu on ja miten paljon biokaasua käytetään.

Ympäristöteot näkyviksi -kilpailussa haettiin videomuotoisia visualisointeja mukana olevien yritysten – Itella, VR, Gasum ja LähiTapiola – data-aineistoista. Haasteena kisaajilla oli toteuttaa näiden pohjalta videomuotoisia visualisointeja. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Voittajatyöksi valikoitui Chris Holtslagin visualisointi Itellan datasta. Palkinnoksi Chris sai Pelagon kaupunkipyörän. Voittajatyö sekä kunniamaininnan saanut työ saivat palkintojen lisäksi myös näkyvyyttä kaupungin ulkonäytöillä, kun voittajavideot pyörivät huhtikuussa Helsingin kaupungin infotauluilla ympäri kaupunkia.

Osana kilpailua järjestettiin myös avoin Tiedon visualisoinnin ABC-työpaja, jonka tavoitteena oli madaltaa osallistumisen kynnystä myös ensikertalaisille visualisoijille.

Lähde: http://forumvirium.fi


Katso video-->