DROPP suojelee Itämerta – toimitukset kulkevat puhtaasti kaasulla

Ekologisuus näkyy Itämeren asialla olevan DROPP Water Oy:n kaikessa toiminnassa. Toimitusjohtaja Amanda Sundellista on mahtava juttu, että myös toimitukset voidaan tehdä puhtaasti, kotimaisella biokaasulla.

DROPPin perustaja Amanda Sundell on opiskellut ja työskennellyt ulkomaita myöten esimerkiksi YK:n tehtävissä. Halu vaikuttaa omassa elinympäristössä Suomessa ja kasvanut huoli Itämerestä, jonka äärellä Sundell vietti lapsuuden kesät, saivat hänet perustamaan pullotettua lähdevettä myyvän yhteiskunnallisen yrityksen, jonka voitot menevät kokonaisuudessaan Itämeren suojeluun.

DROPPin ajatuksena on tuoda Itämeren suojelu ihmisten arkeen. Lähdevesi tuotetaan ympäristövastuullisesti tuotteen elinkaaren kaikissa vaiheessa, ja siksi myös toimitukset haluttiin toteuttaa mahdollisimman puhtaasti, suomalaisella biokaasulla.

”Haluamme tarjota ihmisille mahdollisuuden osallistua ympäristön suojelemiseen. Siksi ekologisuus huomioidaan koko tuotannossa, veden lähteeltä saakka aina kuljetuksiin asti”, Sundell kertoo.

Yritys aloitti yhteistyön Opelin kanssa syksyllä 2014 ja silloin syntyi myös päätös ottaa käyttöön kotimainen biokaasu.

”Teemme itse toimitukset ja halusimme tähän mahdollisimman järkevän ratkaisun. Ajokilometrejä tulee paljon ja siksi ympäristöystävällinen ratkaisu on tärkeä. Biokaasu sopii myös erityisen hyvin pakettiauton käyttöön”, Sundell kuvailee. DROPP ajaa toimitukset Opel Combo-mallisilla pakettiautoilla.

Sundell on ollut tyytyväinen yrityksen kaasuautohankkeeseen ja uskoo, että valinta tukee DROPPin ajatusmaailmaa, jonka kantava arvo ympäristövastuu on.

”Tavoitteenamme on olla niin kestäviä, kuin mahdollista. DROPPin vesi pullotetaan Pohjanmaalla perheyrityksen toimesta ja saamme heiltä tuotekohtaisen hiilijalanjälkilaskelman”, Sundell kuvailee.

DROPPin Opel Combo saa alleen suomalaista biokaasua
DROPPin Opel Combo saa alleen suomalaista biokaasua

Toimitusjohtajasta on hienoa, vaihtoehto puhtaammasta ja kotimaisesta polttoaineesta on olemassa, mutta samalla hän on ihmeissään siitä, miten vähän biokaasuautoilua vielä tunnetaan.

”Tämähän on mahtava juttu. Olen kuitenkin yllättynyt siitä, miten harva tuntee mahdollisuuden. Asiaa pitäisi tehdä tunnetuksi suuremmalle yleisölle. Biokaasu on kuitenkin tehokas ja halvempi vaihtoehto ja pääkaupunkiseudulla on hyvin tankkausasemia.”

DROPPin asiakaskunnan laajentuessa Sundell toivoo, että kaasutankkausasemia saataisiin lisää myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

”Asiakkaitamme on enenevissä määrin esimerkiksi Turun alueella, joten tankkausasemat Turun ympärillä auttaisivat meitäkin”, Sundell toteaa.

Sundellin mukaan DROPP aikoo jatkaa toimitusten kuljettamista biokaasulla myös tulevaisuudessa. Ympäristöetujen ja taloudellisen hyödyn lisäksi biokaasuautoilu on osoittautunut positiiviseksi kokemukseksi myös muulla tapaa:

”Tulee hyvä mieli”, toimitusjohtaja toteaa.Kommentit