Herkkuruuat kotiovelle kaasun voimin

Helsinkiläinen Epic Foods toimittaa herkkuruuat kotiovelle kaasuautoilla.

Pääkaupunkiseudun kaduilla näkee yhä enemmän kaasulla kulkevia ajoneuvoja helsinkiläisen Epic Foodsin otettua käyttöönsä kaasuautot ruuan kotiinkuljetuksessa. Yrityksen Meal.fi-palvelun kautta on mahdollista tilata ravintolatason ruokaa suoraan kotiovelle ilman toimitusmaksuja. Kymmenen kuukautta sitten perustetun ja nopeasti kasvavan start upin toimitusjohtaja Martti Paatela kehuu autojen ekologisuutta ja kustannustehokkuutta.

”Pyrimme kuljettamaan ruuat mahdollisimman nopeasti ja edullisesti asiakkaille, unohtamatta tietenkään ekologisuutta. Vertailimme laajasti erilaisia ekologisia kuljetusmahdollisuuksia ja päädyimme lopulta kaasuautoihin. Tällä hetkellä meillä on viisi leasing-autoa, ja tilausmäärän kasvaessa tarvitsemme tietenkin lisää autoja palvelemaan uusia postinumeroita”, Paatela kertoo.

Yritys käyttää Škodan kaasulla kulkevia Citigo G-Tec -kaasuautoja, joista jokaisella kuljetetaan ruokaa yhteen postinumeroon kerrallaan. Tällä pyritään optimoimaan kuljetusten reittejä, jotta turhia ajokilometrejä ei pääse syntymään. Lisäksi yritys on sitoutunut käyttämään autoissaan vain biokaasua. Paatelan mukaan nämä valinnat vastaavat hyvin yrityksen arvoja.

Epic Food kuljettaa ruokaa biokaasulla.
Epic Food kuljettaa ruokaa biokaasulla.

”Pyrimme toiminnassamme painottamaan ympäristöystävällisyyttä. Tarkoituksenamme on tarjota online-ravintolapalvelu, jonka käytöstä ei koidu ympäristölle ylimääräistä harmia. Biokaasun avulla pääsemme lähemmäs tätä tavoitetta”, Paatela sanoo.

Tulevaisuudessa kuljetukset tapahtuvat kaasulla

Yritys käyttää vielä ruuhkaisimpien tuntien aikana perinteisillä polttoaineilla kulkevia autoja apuna, mutta pyrkii Paatelan mukaan kokonaan kaasuautojen käyttöön lähitulevaisuudessa. Kaasuautojen käyttöä voi hyödyntää hyvin myös yrityksen viestinnässä.

”Ihmiset eivät vielä tiedä kunnolla kaasuautojen potentiaalista, vaan olettavat että sähköautot ovat ainoa ekologinen vaihtoehto perinteisille autoille. Kaasu yhdistetään helposti fossiilisiin polttoaineisiin, vaikka kyse on kaupungissa syntyvän jätteen hyödyntämisestä. Uskon että tulevaisuudessa kaasuautot tulevat yleistymään, kunhan tietoisuus niistä leviää”, Paatela sanoo.


Kommentit