Isku valitsi biokaasun - "Haluamme olla alamme edelläkävijä ympäristöasioissa"

Isku ottaa käyttöönsä biokaasukäyttöisen huoltoauton.

Huonekaluliike Isku haluaa pienentää hiilijalanjälkeään ja ottaa käyttöönsä biokaasulla kulkevan Mercedes-Benz Sprinter -pakettiauton. Kaasuauto tulee Iskun toimistokalusteiden huoltopalveluihin pääkaupunkiseudulle. Kesän jälkeen suurin osa tuotteista tullaan myös kuljettamaan biokaasulla kun Niemi Palvelut ottaa käyttöönsä 15 biokaasukäyttöistä muuttoautoa.

”Haluamme olla alamme edelläkävijä ympäristöasioissa ja kotimaisien raaka-aineiden käytössä. Ympäristölupamme rauetettiin vuonna 2015 ja tuotannossa toteutettiin iso energiatehokkuushanke vuonna 2016. Kotimaisella biokaasulla toimivat ajoneuvot ovat jatkumoa kehitysohjelmassamme.” kertoo Isku-Yhtymän hankintajohtaja Juha-Matti Lähteenmaa.


Vastuullisuus näkyy Iskun toiminnassa myös muulla tapaa, sillä yritys on siirtynyt käyttämään tuotannossa vesiohenteisia lakkoja, petsejä ja maaleja. Nykyisin myös kaikki verhoiluliimat ovat liuotinvapaita aineita. Lisäksi Isku on panostanut viime vuosina vastuullisesti tuotetun puun ostamiseen ja on sertifioinut koko tuotannon puun alkuperäketjun PEFC-sertifikaatilla.

”Meille kotimaisuus ja ympäristö ovat arvoja, jotka näkyvät hankinnoissamme käytännössä. Iskun tuotteiden pitkä elinkaari on yksi osa ympäristöajatteluamme ja haluamme tarjota asiakkaillemme laadukkaita huoltopalveluita", kertoo Lähteenmaa.

"Auton tunnistaa rekisterinumerosta CO-2. Valinnan taustalla ajatus liputtaa CO2-päästöjen tärkeyttä. Kaikki suomalaiset päättäjät ja ostajat vaikuttavat asioihin valinnoillaan ja isot muutokset lähtevät pienistä päätöksistä.”


Lähde: Gasum


Kommentit