Jyväskylässä levitettiin biokaasuautoilun ilosanomaa

BiokaasuKS -tapahtuma kokosi yhteen niin alan toimijoita, kokeneita kaasuautoilijoita, kuin kiinnostuneita ensikertalaisia.
Tapahtumassa oli nähtävää myös perheen pienimmille.
Tapahtumassa oli nähtävää myös perheen pienimmille.

Jyväskylässä pääsi lauantaina 14.5. tutustumaan biokaasuautoilun maailmaan, kun Aren aukiolla oli tarjolla aiheeseen liittyvää ohjelmaa ja tietoa muun muassa kaasun tuottajien, jakelijoiden ja automerkkien edustajien toimesta.

Kävijöitä viihdyttivät myös teema-aiheiset sketsihahmot, jotka ilmensivät hauskalla tavalla miten kaasuautoilu sopii kaikille.

Tapahtumassa olivat edustettuina muun muassa BioGts, Total, Gasum, Autotalo Laakkonen, Japa ry, Metener, Terragas ja Autotarvike. Esittelypisteillä oli niin ikään tarjolla ohjelmaa: hilpeyttä herätti esimerkiksi arvonta, jonka voittaja sai kotiin viemisiksi takakontillisen biokaasulla valmistettua kahvia.

Kaasuautoilun voidaan odottaa lisääntyvän alueella tulevina vuosina, kun uusia tankkauspisteitä rakennetaan ainakin Mustankorkea Oy:n ja Gasumin toimesta. Seudulla on tällä hetkellä kaksi tankkausasemaa.

Karin Korkeakorko-Backalen oli yksi kaasuautoilevista sketsihamoista.
Karin Korkeakorko-Backalen oli yksi kaasuautoilevista sketsihamoista.

Jyväskylän kaupunki on sitoutunut pitkäjänteisesti tavoittelemaan resurssiviisautta eli jätteettömyyttä ja päästöttömyyttä. Biokaasutoiminta on konkreettinen esimerkki siitä, miten tähän tavoitteeseen voidaan tulevaisuudessa päästä.


Kommentit