Kaasu kiinnosti SuomiAreenassa

Kaasu oli ajankohtainen aihe vuoden 2016 SuomiAreenassa, joka järjestettiin Porissa 11-15. heinäkuuta.


Jo perinteeksi muodostunut SuomiAreena keräsi yhteen ennätykselliset 63 000 kävijää keskustelemaan maamme ajankohtaisimmista aiheista lukuisien puheenvuorojen ja ohjelmanumeroiden siivittämänä.

Kaasun asema Suomen energiakentässä oli yksi tämän vuoden puheenaiheista ja keskustelua herättivät niin Poriin kesällä 2017 avautuva kevyen liikenteen tankkausasema, kuin Tahkoluotoon elokuussa 2016 valmistuva Suomen ensimmäinen nesteytetyn maakaasun eli LNG:n tuontiterminaali, joka mahdollistaa kaasun jakelun kaasuverkon ulkopuolisiin kohteisiin, raskaaseen tieliikenteeseen ja merenkulkuun.


Porin Kansalaistorilla kävijät pääsivät kuulemaan ajankohtaista tietoa muun muassa laajentuvasta tankkausasemaverkostosta, jonka ansiosta myös Porissa tankkataan kaasua kesällä 2017.

Esillä oli myös kaasukäyttöinen Skoda Octavia Combi, jonka moni yllätyksekseen totesi olevan ominaisuuksiltaan kuin vastaava bensiinikäyttöinen malli, ollen kuitenkin huomattavasti ympäristöystävällisempi ja edullisempi vaihtoehto.

Tahkoluotoon tiistaina saapunut LNG-laiva Coral Energy herätti huomiota niin kävijöiden, vaikuttajien kuin mediankin keskuudessa. Laiva kuljetti Suomen ensimmäisen LNG-toimituksen Poriin sunnuntaina 10.heinäkuuta. Gasumin tytäryhtiö Skangasin tuontiterminaali aloittaa toimintansa elokuussa.

Vaikka monelle SuomiAreenan kävijöistä kaasu auton polttoaineena oli uusi asia, herättivät kaasun ympäristöhyödyt ja edullinen hinta innostuneen vastaanoton ja moni toivoi, että kaasun hyödyistä kerrottaisiin Suomessa entistä näkyvämmin. Poriin valmistuvan tankkausaseman myötä on kiinnostavaa seurata, nähdäänkö ensi vuoden SuomiAreenassa entistä enemmän kaasuautoilevia kävijöitä.Kommentit