Kaasuautokokemus Lohjalta - kulut puolittuivat

Purkat Oy otti käyttöönsä kaasukäyttöisiä pakettiautoja ja puolitti autoilun kulunsa.

Lohjalaisen kiinteistöhuoltoyhtiön Purkat Oy:n toimitusjohtaja Martti Hampori sai inspiraation kaasuautojen hankkimiseen entiseltä isännöitsijältä, joka oli asentanut omaan autoonsa kaasujärjestelmän. Nyt Purkat Oy:n käytössä on 17 kaasukäyttöistä pakettiautoa, ja tulevaisuudessa kaasuautoja hankitaan todennäköisesti lisää.

Hampori näkee kaasuautoilun erityisesti taloudellisena ja ympäristöystävällisenä vaihtoehtona. ”Lähdimme hakemaan halvempaa ja taloudellista ratkaisua lisääntyneeseen kalustoomme”, toimitusjohtaja kertoo. Kaasuautohanke on jo ehtinyt osoittautua yritykselle kannattavaksi vaihtoehdoksi, sillä ajamisen kulut ovat lähes puolittuneet.

Toimitusjohtaja: Kaasuautoilussa ei negatiivisia puolia

Purkat Oy:n Janne Patjas on tyytyväinen Volkswagen Caddyn tekniikkaan
Purkat Oy:n Janne Patjas on tyytyväinen Volkswagen Caddyn tekniikkaan

Hamporin mukaan ympäristöystävällisyys on Purkat Oy:lle ehdottoman tärkeä arvo, ja toimitusjohtaja uskoo, että kaasuautohanke on alkanut vaikuttamaan yritykseen ympäristövastuullisena toimijana. ”Osallistumme näin myös ympäristöystävällisiin ratkaisuihin ja olemme luonnonmukaisia.”

Toimitusjohtaja ei näe kaasuautoiluun liittyvän negatiivisia puolia. ”Meillähän on jo Lohjalla kaksi tankkausasemaa”, Hampori perustelee.

Volkswagen Caddyn tekniikka saa kiitosta

Purkat Oy:ssä esimiestehtävissä toimiva Janne Patjas ajaa työssään paljon, ja hänellä on käytössään yrityksen kaasupakettiauto, Volkswagen Caddy. Patjas kokee kaasuautoilun käytännössä helpoksi, eikä näe ajokokemuksen muuttuneen verrattuna bensiinikäyttöiseen autoon. ”Ajettavuus ja kiihtyvyys ovat pysyneet samana, voimaa riittää", Patjas kuvailee.

Volkswagen Caddyn nykyaikaiseen tekniikkaan Patjas on niin ikään tyytyväinen. Esimerkiksi kilometrien seuraaminen on nyt helppoa.Lue myös seuraavat artikkelit

RAY:n Sprinter sai kaasuautotarran.

RAY:ssa ajetaan kaasulla

Ympäristövastuu on RAY:lle tärkeä arvo, jonka toteutumista kaasuautohanke tukee.

Lue lisää

Sähköautoileva kotihoitaja herättää huomiota

Kotihoitajana työskentelevä Mari Raitanen kurvailee asiakaskäynneille äänettömästi täyssähköautolla, mistä riittää juteltavaa asiakkaiden kanssa.

Lue lisää


Kommentit