Käytetty kaasuauto kannattaa hankkia Ruotsista

Ruotsissa käytettyjä kaasuautoja on saatavilla hyvään hintaan ja valittavana on laaja kattaus malleja ja merkkejä.

Ruotsissa uuden vähäpäästöisen auton hankintaan kannustetaan monin tavoin. Autoilija hyötyy niin veroeduista, ilmaisesta pysäköinnistä, kuin mahdollisuudesta ajaa bussikaistoja. Ruotsissa uusia kaasuautoja ostetaankin paljon ja naapurimaan kaasuautokanta kattaa jo yli 50 000 ajoneuvoa.

Mielenkiintoista on kuitenkin se, etteivät edellä mainitut etuudet siirry ajoneuvon seuraavalle omistajalle. Kannustimien puuttuessa ja kaasun hinnan ollessa Ruotsissa bensiinin ja dieselin tasoa, päätyy suuri osa käytetyistä kaasuautoista vientiin. Suomessa käytettyjä kaasuautoja on saatavilla vielä vähän, ja näin myös hintataso on verrattain korkea. Autonhankkijan kannattaakin tähyillä naapurimaan markkinoille, joilta käytetyn kaasuauton voi saada hyvään hintaan ja valittavana on laajempi kattaus merkkejä ja malleja.

Autosola Oy:n kautta käytetyn tuontiauton saa kätevästi

Matti Flinkkilä perusti käytettyjä autoja välittävän Autosola Oy:n kaksi vuotta sitten. Aikaisemmin pankkialalla toiminut Flinkkilä kertoo puuhastelleensa autojen parissa aina ja autojen hankkimisen ulkomailta olevan tuttua jo ennen yrityksen perustamista. Autosola välittää autoja sekä Suomesta että ulkomailta, ja Flinkkilä hakee ja tarkastaa jokaisen ajoneuvon itse. ”Suurin osa on tilaustavaraa. 80 prosenttia tuontiautoista tulee Ruotsista ja 20 prosenttia Saksasta”, Flinkkilä kertoo.

Kaasuautoiluun Flinkkilä tutustui aiheesta innostuneiden ystävien ja naapurin kautta. Flinkkilä kertoo havainneensa asiakkaiden lisääntyneen kiinnostuksen kaasuautoilua kohtaan ja pitävänsä kaasulla ajamista hyvänä vaihtoehtona myös itse.

”Kaasuautoilu on tällä hetkellä nousussa ja huomaan, että aihe herättää mielenkiintoa aiempaa enemmän. Ihmiset ovat kertoneet olleensa tyytyväisiä siihen miten hyvin pelkällä kaasulla pääsee ajamaan. Kokemusten perusteella ilman bensiiniä on pärjännyt 99 prosenttisesti.”

Flinkkilän mukaan kaasuauton hankkiminen Ruotsista on kannattava vaihtoehto, sillä käytettyjä kaasuautoja on saatavilla kattavasti ja hyvään hintaan: ”Hinnat ovat halvempia ja merkkivalikoimaa on enemmän. Onhan Ruotsissa kymmenkertainen määrä autoja myynnissä. Saksalaisetkin hakevat autonsa Ruotsista.”

Flinkkilä itse on mieltynyt Volvoihin ja kehuu Ruotsista hakemaansa kaasukäyttöistä v70-mallia. Valikoimaa löytyy myös esimerkiksi Mercedes-Benzeistä ja Volkswageneista.

Matti Flinkkilän mukaan kaasu-Volvoja on Ruotsissa hyvä valikoima
Matti Flinkkilän mukaan kaasu-Volvoja on Ruotsissa hyvä valikoima

Mikäli käytetyn auton hankinta kiinnostaa, Autosolaan kannattaa olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla. Flinkkilä neuvoo ilmoittamaan budjetin sekä mahdollisimman tarkan kuvauksen ajoneuvon toivotusta varustelusta ja muista ominaisuuksista.

”Sopivan vaihtoehdon löytyessä auto haetaan valtakirjalla ja toimitetaan parhaimmillaan vuorokauden sisällä”, Flinkkilä kertoo.


http://autosola.fi/

https://www.facebook.com/autosolaOy/


Kommentit