Keski-Suomen ELY-keskus vaihtaa biokaasuun

Keski-Suomen ELY-keskus on siirtymässä kohti ympäristöystävällisempää autoilua.

Keski-Suomen ELY-keskus ilmoitti 16.12.2015 julkaistussa tiedotteessaan esittävänsä leasing-autojensa vaihtamista biokaasuautoihin. ”Sitoumuksellamme haluamme paitsi vähentää ympäristökuormaamme niin myös edistää kestävää liiketoimintaa ja maakunnassa tuotetun energian käyttöä", kertoo Keski-Suomen ELY-keskuksen vt. ylijohtaja Kari Lehtinen. ”Biokaasu on uusiutuva ja kotimainen polttoaine, jonka tuotanto on nosteessa Keski-Suomessa. Tankkausasemaverkostoa ollaan laajentamassa. Haluamme olla mukana tukemassa tätä kehitystä”, Lehtinen toteaa.

Leasing-autojen uusimisesta vastaa jatkossa KEHA-keskus (ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus), jolle Keski-Suomen ELY-keskus tulee tästedes esittämään biokaasuautoihin siirtymistä. Autot tulevat olemaan bio-fuel-autoja, eli ne kulkevat sekä biokaasulla että bensiinillä. Myös vuokra-autojen osalta tullaan selvittämään, voisivatko ne tulevaisuudessa kulkea biokaasulla. ELY-keskus aikoo tehdä biokaasuautoilua entistä tutummaksi henkilöstölleen. Tiedotteessa kerrotaan, että Keski-Suomen ELY-keskuksessa ajetaan vuosittain satoja tuhansia kilometrejä.

Keski-Suomen ELY-keskus esittää leasing-autojensa vaihtamista biokaasuautoihin.
Keski-Suomen ELY-keskus esittää leasing-autojensa vaihtamista biokaasuautoihin.

Liikenteen ratkaisuilla tärkeä rooli kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksessa

Keski-Suomen ELY-keskuksen sitoumus biokaasuautoihin siirtymisestä tulee osaksi kansallista ”Suomi, jonka haluamme 2050”- kestävän kehityksen sitoumusta, jonka tarkoituksena on yhdistää yhteiskunnan eri toimijat rakentamaan tulevaisuuden kestävämpää Suomea. Ympäristöministeriön kehittämä innovatiivinen, konkreettisiin toimenpiteisiin ja joukkoistamiseen perustuva konsepti on herättänyt kiinnostusta maailmalla. Sitoumuksella pyritään vastaamaan YK:n esittämiin kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Yksi sitoumuksen päätavoitteista on tulevaisuuden hiilineutraali yhteiskunta, jonka suhteen liikenteen puhtaammilla ratkaisuilla on keskeinen rooli. Sitoumuksen tarkoituksena on esimerkiksi tukea uusiutuvien energiamuotojen käyttöä ja nostaa liikenteen energiatehokkuutta.


Kommentit