Konttikuljetuksia puhtaasti LNG:llä

​Merikonttikuljetuksiin erikoistunut Speed ottaa käyttöönsä LNG-käyttöisen Volvon kuorma-auton Vuosaaren satamaan.


Kuljetusalan ammattilainen Speed toimittaa konttikuljetukset tulevaisuudessa puhtaasti nesteytetyllä maakaasulla eli LNG:llä.

”Haluamme toimia suunnannäyttäjänä kuljetusalalla ja ottaa käyttöön uutta ympäristöystävällisempää kalustoa. LNG on luonteva jatkumo pyrkimyksillemme kohti vihreämpiä kuljetuksia. Jo neljän vuoden ajan olemme olleet mukana Ekorekkakokeilussa, jossa liikennöidään suurikapasiteettisilla yhdistelmillä Trafin poikkeusluvalla. Testitulokset ovat lupaavia: hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet jopa yli 40 %. Ympäristövastuulliset asiakkaamme ovat antaneet kannustavaa palautetta Ekorekasta ja siksi uskon, että myös LNG-autojen määrä Speedillä kasvaa tulevaisuudessa”, kertoo Speed Group Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Vallas.

”Volvo haluaa olla aktiivisesti mukana kehityksessä ja näin osallistumalla voimme parhaalla mahdollisella tavalla rakentaa ja kehittää kuorma-autoalaa palvelemaan asiakkaitamme ja yhteiskuntaa entistä paremmin tulevaisuutta ajatellen, samalla meidän ympäristö-perusarvoa huomioiden. Näin myös varmistamme, että meillä on alan paras osaaminen ja tieto liittyen uusiin teknologioihin ja tuotteisiin”, kertoo Volvo Trucksin Suomen myyntijohtaja Kimmo Ahonen.

”Olemme iloisia, että Speed investoi LNG-käyttöiseen kuorma-autoon. LNG sopii raskaaseen liikenteeseen erinomaisesti. Speed toimii esimerkkinä muille kuljetusyhtiöille tarjoamalla puhtaampia konttikuljetuksia. LNG on erinomainen vaihtoehto korvaamaan dieseliä ja sen avulla voi vähentää päästöjä”, kertoo Gasumin myyntipäällikkö Petri Michelsson.

Gasum laajentaa lähitulevaisuudessa tankkausasemaverkostoa raskaan liikenteen tarpeisiin: Vuosaaren satamaan avataan LNG-asema elokuussa ja Turun sataman LCNG-tankkausasema avataan syyskuussa. Jyväskylään ja Vantaalle avautuvat LCNG-asemat vuonna 2017. Rakentuva infrastruktuuri mahdollistaa myös nesteytetyn biokaasun (LBG) käytön raskaassa liikenteessä.


Lähde: GasumLue myös seuraavat artikkelit

A2B:n asiakkaita ovat muun muassa Kesko ja Gigantti. Puolet yrityksen kuljettamasta tavarasta on elintarvikkeita.

A2B on ekologinen edelläkävijä - tavara kulkee puhtaasti kaasulla

Kuljetusyhtiö A2B on saanut näkyvyyttä liikenteessä ympäristöystävällisen valintansa johdosta.

Lue lisää

Gasum julkisti uudet kaasutankkausasemat

Kaasuasemaverkosto laajenee: Gasumin 16 uutta tankkausasemaa nousevat liikenteen keskeisille paikoille.

Lue lisää


Kommentit