Liikennekoulu Green Drivers valitsi biokaasun – "Toimimme perusarvojemme kautta"

Green Drivers näyttää tietä ympäristöasioista välittävänä liikennekouluna, jolle arvojen mukainen toiminta on tärkeää.

Ympäristöystävällisyys on kantava voima Espoossa ja Kirkkonummella toimivan liikennekoulu Green Driversin toiminnassa. Yrittäjä ja kouluttaja Heikki Rusasen mukaan biokaasuautoilu sopii yrityksen arvoihin, on tapa erottautua kilpailijoista ja herättää myös oppilaissa keskustelua ympäristöasioiden tiimoilta.

Rusasen mukaan ajatus kaasuautojen hankkimisesta sai alkunsa kaksi vuotta sitten, kun yritys lähti hakemaan konseptiinsa sopivaa vaihtoehtoa:

"Biokaasu osui hyvin meidän tarpeisiin. Sähköautot ovat toki ympäristöystävällisiä, mutta automaattivaihteisia, ja tarvitsimme manuaalivaihteiset autot opetuskäyttöön. Diesel ei loppujenlopuksi ole kovinkaan ympäristöystävällinen vaihtoehto."

Lopulliseen päätökseen vaikuttivat myös PM-Ekologian toimittamat laskelmat, joiden mukaan biokaasuun vaihtaminen olisi Green Driversille kannattava vaihtoehto. Yrityksen kolme kaasukäyttöistä Volkswagen Golf TGI:tä ovat nyt olleet käytössä alkutalvesta asti.

Green Drivers valitsi kaasuautojensa malliksi Volkswagen Golf TGI:n. 
Green Drivers valitsi kaasuautojensa malliksi Volkswagen Golf TGI:n. 

Kaasuautot ovat soveltuneet Green Driversin käyttöön hyvin ja Rusanen nostaa esiin erityisesti autojen hiljaisuuden ja hyvän ajettavuuden, joka on tärkeää opetuskäyttöä ajatellen:

"Olemme olleet tyytyväisiä valintaan. Autot ovat hiljaisia ja helppoja ajettavia - pehmeys, sujuvuus ja johdonmukainen ajettavuus erottuvat", Rusanen kuvailee.

Myös oppilaat ovat kokeneet kaasuautoilun helpoksi, eivätkä he Rusasen mukaan huomaa eroa kaasun ja muiden käyttövoimien välillä.

"Emme ole kohdanneet käytännön haasteita tai vaikeuksia. Tankkaaminen on helppoa myös oppilaiden mielestä. Toisaalta heillä ei myöskään ole ennakko-oletuksia."

Ympäristöasioiden ollessa yhä tärkeämpiä monelle nuorelle, on osa oppilaista valinnut Green Driversin juuri ympäristöarvojen pohjalta. Rusanen kertoo, että biokaasuautoilu herättää myös keskustelua aiheen tiimoilta:

"Ympäristöasioista tulee hyvää keskustelua. Nuorille ympäristöystävällisyys on tärkeä arvo ja osa oppilaista on valinnut meidät ekologisuuden takia."

Rusasen mukaan Green Driversilla tullaan ajamaan kaasulla myös jatkossa ja suunnitelmissa on ottaa käyttöön lisää kaasuautoja.

"Tulevaisuudessa kun autojen vaihtaminen tulee ajankohtaiseksi, vaihdetaan nekin kaasuun."

Green Driversille on keskeistä toimia perusarvojensa mukaan, joita ekologisuuden lisäksi ovat yhteiskuntavastuu, liikenneturvallisuus ja palvelu. Biokaasulla ajaminen on Rusasen mukaan esimerkki siitä, miten yrityksen arvolupaus toteutetaan käytännössä:

"Haluamme näyttää, että teemme aitoja tekoja, ei pelkkää puhetta."
Lue myös seuraavat artikkelit

RAY:n Sprinter sai kaasuautotarran.

RAY:ssa ajetaan kaasulla

Ympäristövastuu on RAY:lle tärkeä arvo, jonka toteutumista kaasuautohanke tukee.

Lue lisää

DROPPin Opel Combo saa alleen suomalaista biokaasua

DROPP suojelee Itämerta – toimitukset kulkevat puhtaasti kaasulla

Ekologisuus näkyy Itämeren asialla olevan DROPP Water Oy:n kaikessa toiminnassa. Toimitusjohtaja Amanda Sundellista on mahtava juttu, että myös toimitukset voidaan tehdä puhtaasti, kotimaisella biokaasulla.

Lue lisää

Kaasuautokokemus Lohjalta - kulut puolittuivat

Purkat Oy otti käyttöönsä kaasukäyttöisiä pakettiautoja ja puolitti autoilun kulunsa.

Lue lisää


Kommentit