Mikä on kaasuauto?

Kaasuautot käyttävät polttoaineena maa- tai biokaasua ja lisäksi niissä on bensiinitankki.

Kaasuautot käyttävät polttoaineena maa- tai biokaasua ja lisäksi niissä on bensiinitankki. Kaasun loppuessa auto siirtyy automaattisesti käyttämään bensiiniä. Parhaimmillaan kaasuauton yhdistettyjen polttoaineiden (kaasu + bensiini) toimintasäde on jopa 1 500 kilometriä. Toimintasäde vaihtelee automalleittain. Kaasuautolla voi ajaa huoletta Lappiin ja takaisin hyödyntämällä molempia polttoaineita.

Kaasuauto vastaa käyttöominaisuuksiltaan ja suorituskyvyltään bensiinimallia. Huoltopalveluja on saatavilla kattavasti kaasun tankkausasemaverkoston alueella merkkihuolloista. Talvisissa olosuhteissa kaasuauto toimii yhtä hyvin kuin bensiiniauto.

Kaasuauton hankintaa puoltavat edullisen polttoaineen lisäksi pienemmät hiilidioksidipäästöt ja alhaisempi autovero. Kaasupolttoaineen bensiiniä matalamman verotason vuoksi kaasukäyttöisiltä ajoneuvoilta peritään käyttövoimavero. Veron laskentaperiaatteiden mukaisesti kaasuhenkilöauton vuotuinen käyttövoimavero on vastaavaa dieselkäyttöistä autoa pienempi.

Markkinoilla olevat kaasuautomallit

Maailman johtavat autonvalmistajat tarjoavat jatkuvasti laajenevan valikoiman kaasuautomalleja niin henkilöautoissa kuin hyötyautoissa. Perinteisen bensiinikäyttöisen auton jälkiasentaminen kaasukäyttöiseksi on mahdollista asentamalla kaasusäiliö ja – laitteisto.


Lue myös seuraavat artikkelit

Tietoa kaasuautoista

Tutustu kaasuautojen perusominaisuuksiin ja toimintaan.

Lue lisää

Kaasuauton tankkaaminen

Kaasuauton tankkaaminen käy yksinkertaisesti ja siististi. Automaatit toimivat itsepalveluperiaatteella.

Lue lisää