Kaasuautoilu on vaivatonta ja edullista

Kaasuautoilulla on selviä etuja verrattuna bensa- ja dieselkäyttöisiin ajoneuvoihin.

Puhuttaessa kaasuautosta tarkoitetaan kaksoispolttojärjestelmällä varustettuja (bi-fuel) ajoneuvoja, joissa on sekä kaasu- että bensatankki. Useilla autovalmistajilla on valikoimissaan kaasuautoja, mutta myös minkä tahansa bensiinikäyttöisen auton saa muutettua toimimaan bensiinin lisäksi kaasulla (kaasukonversioauto). Kaasuauton tankkaaminen tapahtuu julkisilla tankkausasemilla, joita on Suomessa tällä hetkellä kaksikymmentäneljä kappaletta. Kaasuauton tankkaaminen on yhtä nopeaa ja helppoa kuin bensiini- tai dieselautojen tankkaaminen. Suurin kaasuautoilua rajoittava tekijä tällä hetkellä on tankkausasemien lukumäärä ja maantieteellinen keskittyminen Etelä-Suomeen.

Kaasuautoissa ei ole suuria teknisiä tai ulkonäöllisiä muutoksia verrattuna bensiini- ja dieselkäyttöisiin autoihin. 
Kaasuautoissa ei ole suuria teknisiä tai ulkonäöllisiä muutoksia verrattuna bensiini- ja dieselkäyttöisiin autoihin. 

Kaasuautoilun edut

Edulllista

Kaasuautolla ajaminen on hinnaltaan edullisempaa kuin bensiini- tai dieselautolla ajaminen. Maa- ja biokaasu ovat edullisimpia liikenteen polttoaineita ja tankkaamalla kaasua autoilija voi säästä jopa puolet polttoainekustannuksissaan.

Ympäristöystävällistä

Maa- ja biokaasun liikennekäytön puolesta puhuvat edullisen hinnan lisäksi ympäristönäkökulmat. Maakaasulla ajettaessa hiilidioksidipäästöt ovat noin 25 prosenttia ja biokaasulla jopa 97 prosenttia pienemmät kuin bensiinillä. Gasum-biokaasu on ainoa liikenteen polttoaine, joka on saanut sekä Avainlippu-merkin että pohjoismaisen Joutsenmerkin. Pääkaupunkiseudulla Helsingin kaupunki on myöntänyt vähäpäästöisille henkilöautoille 50 prosentin alennuksen pysäköintimaksuista.

Suuri toimintasäde

Kaasuautomalleissa on kaasutankkaus mahdollisuuden lisäksi myös bensiinitankki, jolloin kaasun + bensiinin yhteistoimintasäde on jopa 1 500 kilometriä.

Kaasuautoilu onnistuu sekä bio- että maakaasulla

Kaasuautoilija voi valita Gasumin tankkausasemilla polttoaineeksi joko maakaasua tai biokaasua. Suomessa kaikilta kaasutankkausasemilta on saatavilla biokaasua. Kemialliselta koostumukseltaan molemmat ovat samaa ainetta, metaania (CH4). Ajoneuvokäyttöä varten biokaasu jalostetaan puhdistamalla raakakaasu epäpuhtauksista ja nostamalla sen metaanipitoisuutta. Gasumin tankkausasemilla on voinut lokakuusta 2011 lähjtien tankata täysin kotimaista ja uusiutuvaa biokaasua.

Kaasuauton tankkausasemat

Suomessa on kaksikymmentäneljä kaasuautojen tankkausasemaa, joista 18 on Gasumin omistamia ja loput tankkausasemat ovat yksityisten toimijoiden. Gasumilla on selvityksessä useampikin uusi asemapaikka ja yksityisiäkin biokaasun tankkausasema hankkeita on virellä eri puolilla Suomea.

Kaasuautoilu tulee lisääntymään reilusti lähitulevaisuudessa. 
Kaasuautoilu tulee lisääntymään reilusti lähitulevaisuudessa.