Skoda Octavia G-tec sopii perheen tarpeisiin ja harrastuksiin

Pääkaupunkiseudulla asuva Jyri Syväkari kertoo, miksi kaasukäyttöinen Skoda Octavia Combi G-tec on ollut hyvä valinta – ”Olisi sopinut meille jo aikaisemmin”

Jyri Syväkari päätti hankkia kaasukäyttöisen Skoda Octavia Combin huomatessaan, että vaihtoehto on tarjolla malliin, joka sopii perheen tarpeisiin ja harrastuksiin. Hän on törmännyt kaasuautoiluun seuratessaan automaailman uutisia, ja aihe on tuttu myös kaasuautoilevien työkaverien kautta.

”Vaihtoehto tuli tarjolle meille hyvin soveltuvaan malliin ja merkkiin, joten kiinnostuin. Skoda Octavia Combi on ollut käytössämme aikaisemminkin ”, Syväkari kertoo. Perheessä harrastetaan salibandya ja lentopalloa, joten auton tulee olla kuljetustarpeisiin sopiva. ”Tilat ja käytännöllisyys sopivat meille”, Syväkari toteaa.

Octavia Combi G-tec - mallin hintalaatusuhde on Syväkarin mielestä kohdallaan, ja hän kertoo harmittelevansa, ettei vaihtoehtoa otettu perheen käyttöön jo aikaisemmin: ”Olen todella tyytyväinen. Kaasukäyttöinen Octavia Combi olisi sopinut meille jo aikaisemmin. Positiiviset kokemukset mallista ja merkistä eivät ole muuttuneet.”

Skoda Octavia Combi G-tec sopii tilojensa puolesta moneen käyttöön
Skoda Octavia Combi G-tec sopii tilojensa puolesta moneen käyttöön

​Ympäristö, taloudellisuus ja hyvä mieli

Syväkarin mukaan tankkausasemia on hyvin perheen ajoreittien varrella, eikä hän ole kohdannut erityisiä käytännön haasteita. ”Tankkaaminen menee todella hyvin, eikä sinänsä ole tarvetta isommalle tankille. Meille tämä on optimi”, Syväkari kuvailee.

Vaikka perhe autoilee pääasiassa Etelä-Suomen alueella, Syväkari soisi, että tankkausasemia saataisiin lisää etenkin Länsi-Suomeen. ”Itään päin voi matkustaa hyvin, mutta jos lähtee esimerkiksi lomamatkalle Länsi-Suomeen, olisi kiva kun pääsisi hyvin tankkaamaan.”

Päätös vaihtaa auton käyttövoima bensiinistä kaasuun syntyi Syväkarin mukaan sekä ympäristö että taloudellisten tekijöiden pohjalta. ”Ympäristö ensin, sitten taloudellisuus”, hän toteaa. Syväkari kertoo havainneensa kuinka ympäristö muuttuu, ja haluaa siksi huomioida päästönäkökulman autonsa valinnassa. ”Haluan tehdä edes tämän verran. Saa hyvän mielen kaiken lisäksi.”

Myös kotimaisuus näkökulma on Syväkarin mukaan tärkeä: ” Suomalaisen biokaasun käyttö vähentää riippuvuutta ulkomailta tuotavista polttoaineista.”

Syväkari on kiinnostunut seuraamaan vaihtoehtoisien käyttövoimien kehitystä ja näkisi mielellään lisää uusia kaasu- ja sähköautomalleja. ”Seuraan innolla Vihreän Kaistan uutisia ja odotan, että markkinoille tulee vaihtoehtoja. Meille kaasu on ollut hyvä valinta, biokaasu erityisesti.”


Kommentit