Suomen ensimmäinen LNG-asema Vuosaareen

Raskaalle liikenteelle suunnattu LNG-tankkausasema avattiin 28.8.2016 Vuosaaren satamaan.

Nesteytetyn maakaasun eli LNG:n tarjonta laajenee. Gasum avasi maanantaina LNG-tankkausaseman Vuosaaren satama-alueelle. Hanke on osa liikennekaasumarkkinan laajentamista, johon Gasum on vahvasti sitoutunut.

”Ympäristöystävällisten kuljetuspalveluiden kysyntä on kasvussa. Laajeneva kaasuajoneuvotarjonta sekä uudet tankkausasemat parantavat entisestään mahdollisuuksia siirtyä liikennekaasujen käyttöön. On hienoa, että ajoneuvovalmistajat ovat myös aktiivisesti mukana tässä kehityksessä Suomenkin markkinoilla ja esim. Iveco, Scania ja Volvo tarjoavat kaasukäyttöisiä ajoneuvoja Suomen markkinoille. Gasum on sitoutunut vahvasti kaasuautoilun kehittämiseen ja yhtenä osana tätä on noin 35 uuden kaasutankkausaseman rakentaminen”, kertoo Gasumin biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö Jussi Vainikka.

”Vuosaaren sataman rakennusvaiheessa jo on satsattu huomattavasti ympäristöön ja ympäristöä varjelevaan teknologiaan. LNG-tankkausasema täällä, missä on selvä Etelä-Suomen rekkaliikenteen keskittymä, on meistä aivan luontevaa. Olemme mielellämme mukana mahdollistamassa ympäristöä säästävän teknologian uusia avauksia”, sanoo Vuosaaren sataman johtaja Jukka Kallio.

Seuraavat raskaan liikenteen kaasutankkausasemat tullaan avaamaan syksyllä 2016 Turkuun ja vuoden 2017 aikana Jyväskylään ja Vantaalle.Kommentit