Suosituimmat työsuhdeautot saatavilla myös kaasuversioina

Vuoden 2015 myydyimmät työsuhdeautot julkaistiin, ja useat merkki- ja mallivaihtoehdot löytyvät myös kaasukäyttöisenä.

Ympäristötietoinen yritysautoilija voi valita työsuhdeautokseen tutun suosikkimerkin ja -mallin, sillä moni Kauppalehden listaamista, vuoden 2015 myydyimmistä työsuhdeautoista Suomessa, on saatavilla myös kaasuversiona. Esimerkiksi ylivoimainen ykkönen, Skoda Octavia, sekä suositut Volkswagen Passat ja Golf, sekä Audi A3 löytyvät markkinoilta myös kaasukäyttöisinä. Yhteensä kaasuautomerkkien ja -mallien kirjo kattaa tällä hetkellä 41 erilaista vaihtoehtoa.

Suosittu malli on yritysautoilijalle yleensä käytännöllinen valinta. Kauppalehden haastattelema Helkama-Auton markkinointi- ja tuotejohtaja Jussi Kostiainen perustelee Skoda Octavian menestystä erityisesti malliston monipuolisuudella. Sen lisäksi Octavia vetoaa asiakkaisiin edullisilla käyttökustannuksilla, hyvällä jälleenmyyntiarvolla, sekä mahdollisuudella valita vähähiilinen vaihtoehto. Myös Volkswagenin mallit ovat hallinneet listaa useana vuonna.

Työsuhdeauton vaihtaminen kaasukäyttöiseen versioon on käytännössä helppoa ja yksinkertaista, etenkin liikuttaessa alueella, jossa tankkausasemaverkosto on kattava. Suomen johtavalla huolto-leasingalan yrityksellä ALD Automotivella on valikoimassaan kaasukäyttöisiä henkilö- ja pakettiautoja. ”Kaasuauto on ulkonäöltään ja tiloiltaan samanlainen kuin perinteinen auto. Kaasusäiliö on upotettu alustarakenteisiin siten, ettei se vie tavara- tai matkustamotilaa”, kertoo ALD Automotiven myyntiryhmän päällikkö Teemu Pitkänen Gasetti-lehdessä.


Skoda Octavia oli vuoden 2015 työsuhdeautojen selkeä ykkönen. Kuvassa Octavian farmarimalli kaasukäyttöisenä.
Skoda Octavia oli vuoden 2015 työsuhdeautojen selkeä ykkönen. Kuvassa Octavian farmarimalli kaasukäyttöisenä.
Volkswagen Golf TGI kaasuversio on saanut kiitosta hyvästä varustelusta, kustannustehokkuudesta ja ympäristöystävällisyydestä.
Volkswagen Golf TGI kaasuversio on saanut kiitosta hyvästä varustelusta, kustannustehokkuudesta ja ympäristöystävällisyydestä.

Kaasuautoilu tuo yrityksille etuja

Vaihtoehtoisia polttoaineita hyödyntävät ajoneuvot ovat herättäneet kiinnostusta yritysautoilijoissa, ja kaasuautoista on tullut yrityksille varteenotettava vaihtoehto myös työsuhdekäyttöön. Vähäpäästöisiä vaihtoehtoja suosimalla on mahdollista saavuttaa konkreettista kilpailuetua: yritykset voivat osoittaa olevansa ympäristövastuun edelläkävijöitä, ja saada taloudellista etua kaasun halvemman hinnan, sekä veroetujen ansioista.

Tulevaisuuden puhtaamman liikenteen kannalta on tärkeää, että yritykset ovat tulleet tietoisiksi vaihtoehtoisien polttoaineiden mahdollisuuksista. Suomen tankkausasemaverkoston laajentuessa yrityksillä on entistä otollisemmat mahdollisuudet hankkia käyttöönsä kaasuautoja, ja tukea näin myös kotimaisen kaasumarkkinan kehitystä. Siksi onkin positiivista, että yritysautoilijan ei useinkaan tarvitse tinkiä autonsa mallista ja merkistä valitessaan kaasukäyttöistä työsuhdeautoa.


Lähteet: Kauppalehti, Gasetti


Kommentit