Tahkonluodossa juhlittiin - Suomen ensimmäinen LNG-terminaali harjannostokorkeudessa


Porin Tahkoluotoon nouseva LNG-terminaali on saavuttanut harjannostokorkeutensa, jonka kunniaksi huhtikuussa vietettiin perinteisiä harjakaisia. Paikalla oli noin 100 kutsuvierasta ja projektin parissa työskentelevää. Syksyllä 2014 alkanut terminaalin rakentaminen on edennyt aikataulussa.

”Haasteellisin vaihe oli 35 metriä korkean betoniseinän rakentaminen, mutta siitäkin selvittiin mallikkaasti. Erityisen tyytyväisiä olemme siihen, ettei yhtään työtapaturmasta johtuvaa poissaoloa ole projektin aikana ollut. Tavoitteemme on nolla työtapaturmaa”, projektipäällikkö Stanislav Lysak Gasumilta kertoo.

Ympäristöystävällinen LNG kiinnostaa yrityksiä

Syksyllä 2016 valmistuva LNG-tuontiterminaali on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Gasumin tytäryhtiö Skangas investoi terminaaliin 81 miljoonaa euroa. Lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö myönsi terminaalihankkeelle 23 miljoonan euron energiatuen. Terminaalin kautta laivaliikenteen ja suomalaisen teollisuuden käyttöön saadaan, pääosin polttoöljyn ja nestekaasun korvaavaa, ympäristöystävällistä ja rikitöntä LNG:tä.

”LNG kiinnostaa niin teollisuutta, meriliikennettä kuin raskasta maantieliikennettäkin”, kertoo markkinoinnista ja myynnistä vastaava johtaja Tommy Mattila Skangasilta.


Lisää harjakaisista ja rakentamisen edistymisestä voit lukea Gasumin verkkosivuilta.