Terra Gasin Mikko Ravi haluaa kouluttaa yrittäjistä uusia kaasuauto-osaajia

Terra Gas Finland Oy huoltaa ja korjaa kaasuautoja ja muuntaa bensa- ja dieselautoja kaasukäyttöisiksi. Yrityksen perustaja Mikko Ravi haluaa siirtää osaamisensa autokorjaamoyrittäjille.
Kuva: Kaarle Hurtig
Kuva: Kaarle Hurtig

Vuonna 2010 toimintansa aloittanut Terra Gas on erikoistunut ajoneuvojen kaasumuunnoksiin sekä kaasuautojen korjauksiin ja huoltoihin. Idea yrityksen perustamiseen syntyi, kun toimitusjohtaja Mikko Ravi huomasi netissä ilmoituksen Hummerista, joka myytäisiin kaasukäyttöiseksi muutettuna.

”Aloin tutustumaan, että tällainenkin on mahdollista ja huomasin, että toimijoita on Suomessa vain yksi. Elikkä uusi juttu oli silloin kyseessä. Kiinnostuin myös päästöasiasta ja ympäristönäkökulmasta”, Ravi kertoo.

Nyt Terra Gas on ainoa sekä kaasumuunnoksia että kaasuautojen korjauksia ja huoltoja tekevä toimija Suomessa. Erityisosaamisen ansiosta Terra Gas on saanut alalla tunnettuutta ja kaasuauto-ongelmiin apua etsivä autoilija törmää todennäköisesti yrityksen nimeen esimerkiksi netissä.

”Käytännössä pitää osata tiettyjä asioita, etsiä viat kaasujärjestelmistä ja toisaalta tunnistaa, jos vika ei johdu kaasujärjestelmästä. Aina oppii uutta, kun tulee ongelmia, joita ei ole aikaisemmin ollut. Merkkikorjaamolla ei välttämättä käy niin paljon kaasuautoja ja on ollut tapauksia, että siellä ongelmaa ei ole osattu korjata. Porukka löytää sitten yleensä tänne.”

Ravin mukaan töitä on riittänyt, mutta hän toivoo, että alalle saataisiin tulevaisuudessa lisää kaasuautojen huolto- ja asennustoimintaa. Suunnitteilla onkin, että Ravi kouluttaisi autokorjaamoyrittäjistä uusia kaasuauto-osaajia Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

”Tarkoituksena on kouluttaa nimenomaan autokorjaamoyrittäjiä, jolloin kaikki osaaminen, asennukset ja niin kaasu- kuin muidenkin autojen huolto ja korjaus onnistuisivat samassa paikassa. Hyvä tavoite olisi, että jos paikkakunnalla on kaasuasema, niin myös auton huolto- ja korjauspaikka löytyisi läheltä.”

Jotta kaasuautoja nähtäisiin Suomen teillä tulevaisuudessa lisää, tulisi vaihtoehdon eduista kertoa Ravin mielestä enemmän. Hän nostaa esiin erityisesti kaasun edullisen hinnan ja vähäiset hiukkaspäästöt.

”Tietoisuudella on paljon merkitystä. Porukka pitäisi saada tajuamaan kaasun halpa hinta, jota voi olla loppujenlopuksi jopa vaikea uskoa, kun se on jo niin halpaa. Ihmisten pitäisi myös katsoa muitakin kuin hiilidioksidipäästöjä, hiukkaspäästöt vaikuttavat kuitenkin enemmän omaan elämään."

Tulevaisuuden suhteen Ravi on positiivinen.

”Hyvältä näyttää nyt kun asemia tulee lisää. Turkuun avattava asema on tärkeä juttu.”


http://www.terragas.fiKommentit