Uusi sovellus helpottaa kaasuautoilijaa

HackTheGas-kilpailun voittaja kehitti ratkaisun, joka muun muassa helpottaa kaasuautoilijaa seuraamaan ja optimoimaan omaa kaasun kulutustaan.

Tankki täyteen -ratkaisu vei voiton loka-marraskuun vaihteessa järjestetyssä HackTheGas-tapahtumassa. Turkulaisen Nortal-joukkueen sovellus helpottaa kaasuautoilijan arkea: sen avulla pystyy seuraamaan ja optimoimaan omaa kaasun kulutustaan, hiilijalanjälkeään sekä löytämään tankkausaseman suoraan tien päältä. Voittajajoukkue sai 2 000 euron palkinnon ja lisäksi sovellus on tarkoitus saada lähikuukausien aikana koekäyttöön.

”Nortalin ratkaisu oli erittäin pitkälle viety ja sen avulla kaasun liikennekäyttöä voidaan varmasti lisätä, yhdistämällä asema- ja kulutustietoja älypuhelimeen tai vaikkapa älykelloon. Samalla kaasuautoiluun saataisiin wau-efektiä”, kertoo Kestävästä kehityksestä ja innovaatioista Gasumilla vastaava johtaja Sari Siitonen.

Kilpailun järjestivät yhteistyössä Gasum ja IndustryHack. Kilpailussa oli mukana oli 40 koodaria, joiden tavoitteena oli tuottaa digitaalisia ratkaisuja edistämään Pohjoismaista kaasuekosysteemiä.

HackTheGas-kilpailun tavoitteena oli tuottaa digitaalisia ratkaisuja edistämään Pohjoismaista kaasuekosysteemiä.
HackTheGas-kilpailun tavoitteena oli tuottaa digitaalisia ratkaisuja edistämään Pohjoismaista kaasuekosysteemiä.

Videogalleria


Kommentit