Virolahdelle biokaasulaitos - nyt kunnassakin kaasuautoillaan

Suomen kaasutankkausasemaverkosto laajenee, kun Virolahdella käynnistyi uusi biokaasulaitos.

Haminan Energian biokaasulaitos aloitti toimintansa joulukuussa Virolahden Vahterikonkankaalla, ja yksi hankkeen pääasiallisista tarkoituksista on tuottaa biokaasua liikennekäyttöön. Laitoksen kapasiteetti kattaa noin tuhannen henkilöauton vuosittaisen polttoainekäytön, ja hanke tietää esimerkiksi uuden kaasutankkausaseman nousemista lähelle Vaalimaan rajanylityspaikkaa.

Biokaasun tarjoaminen liikenteen polttoaineeksi alentaa alueellisia liikennepäästöjä, ja tukee Suomen ja EU:n energiatavoitteita, kerrotaan Haminan Energian tiedotteessa. ”Biokaasun tuottaminen paikallisesti on kiertotaloutta parhaimmillaan. Hankkeen ympäristönäkökohdat ovat myös merkittävät.”, toteaa Haminan Energian energialiiketoiminnan johtaja Janne Ristola.

Suomen kaasutankkausasemaverkosto laajenee
Suomen kaasutankkausasemaverkosto laajenee

Kunnassa ajetaan biokaasulla

Virolahden kunnassa biokaasuhanke näkyy jo konkreettisesti, sillä Ylen haastatteleman Virolahden kunnanjohtaja Osmo Havuahon mukaan Virolahden kotipalvelun käytössä oleva auto on vaihdettu kaasukäyttöiseen, ja sama tullaan toteuttamaan kahden muun kunnan omistaman auton kohdalla. Kotipalvelun kaasuautot tulevat saamaan myös oman tankkausaseman.

Myös Havuaho itse ajaa tätä nykyä biokaasuautolla, ja hän vaikuttaa tyytyväiseltä muutokseen, Yle kertoo. Kaasu on polttoaineena edullista, ja kaasuauton ajokantama vaikuttaa kunnanjohtajasta riittävältä: ”Riippuen kaasujalasta, yhdellä tankkauksella pääsee noin 400–440 kilometriä.”


Lähteet: Haminan Energia, Yle


Kommentit