Volkswagen Caddy TGI saatavilla pian automaattivaihteisena

VW Caddy TGI BlueMotion yhdistää kaasukäyttöisyyden ja DSG-automaattivaihteiston.

Uusi Volkswagen Caddy TGI BlueMotion esitellään Geneven autonäyttelyssä maaliskuun alussa. Malli on sarjassaan ainutlaatuinen: maa- tai biokaasua hyödyntävä Caddy TGI tulee saataville kuusiportaisella DSG-automaattivaihteistolla. Caddy TGI:n henkilöauto- ja pakettiautoversio löytyvät sekä lyhyellä akselivälillä että Maxi-versiona.

Caddy ja Caddy Maxi TGI on varustettu korkeapainetankeilla, jotka sopivat erityisesti paineistetulle maakaasulle. Tankit on asennettu auton alustaan, joten ne eivät vie tavaratilaa. Autoissa on myös 13 litran bensiinitankki. Uusi turboahdettu 1,4-litran bensiinimoottori toimii saumattomasti yhdessä maakaasun kanssa.

Caddy TGI:n maksimivääntö on 200 Nm ja suurin teho on 81 kW (110hv). Manuaalivaihteisen Caddy TGI:n huippunopeus on 174 km/h ja dsg-automaattivaihteistolla 172 km/h.

Suomeen automaattivaihteiset Volkswagen Caddy TGI - mallit saapuvat kesällä 2016.

VW Caddy TGI BlueMotion tulee kaksoiskytkinvaihteistolla
VW Caddy TGI BlueMotion tulee kaksoiskytkinvaihteistolla

Caddy TGI BlueMotionCaddy TGI BlueMotion Maxi
Yhdistetty kulutus maakaasulla4,1 kg/100 km4,3 kg/100 km
Toimintasäde kaasulla630 km860 km
CO2 Päästöt (automaatti)123g/km126g/km
Kaasutankin tilavuus26 kg37 kg
Tavaratila3 200 l4 130 l

VW Caddy Maxi TGI on Suomen vuoden ekoauto 2015

Volkswagen Caddy Maxi TGI valittiin Suomen vuoden ekoautoksi 2015 suurten autojen ryhmässä. Valinta tehtiin ympäristö, talous- ja käytännöllisyysominaisuuksien perusteella, joiden osalta Caddy Maxi TGI saavutti kaikkein korkeimmat yhteispisteet.

Caddy Maxi TGI:llä on ehdokkaista alin raakaöljyn kulutus, alin energian elinkaaren ympäristörasite sekä pisin ympäristöpainotettu toimintamatka. Malli pärjää parhaiten myös kestävän kehityksen mittareissa ja on uusiutuvan energian toimintasäteeltään (920 km) maailmanlaajuisesti paras kaikista tehdasvalmisteisista vaihtoehtoisten käyttövoimien henkilöautoista.

Vuoden ekoauton vaativat ympäristökriteerit huomioivat kokonaisvaltaisesti uusiutuvan ja uusiutumattoman energian sekä auton ympäristökuormituksen. Ekoauton tulee pystyä käyttämään aurinko- tai tuulienergiaperäistä sekundäärienergialähdettä ja kulkemaan puhtaalla käyttövoimalla; sähköllä, vedyllä tai metaanilla.

Ekoautojen tulee olla myös öljystä riippumattomia; autojen pitää pystyä kulkemaan sata prosenttisesti vaihtoehtoisella käyttövoimalla, mutta ne saavat hyödyntää myös bensiinä tai dieseliä.


Kommentit