Sähkö- ja kaasuautojen koajoviikot – Vihreä Kaista levittäytyy Leville

Vähäpäästöisten autojen koeajoviikoilla koeajettavissa Mercedes-Benzin sähkö- ja kaasukäyttöisiä ajoneuvoja!

Vihreä Kaista rantautuu kevään aikana Leville, kun palvelu järjestää vähäpäästöisten autojen koeajoviikot hotelli Hullu Poron edustalla. Viime keväänä järjestetyssä tapahtumassa oli koeajettavissa sähköautoja sekä ladattavia hybridiautoja, mutta tänä vuonna Mercedes-Benzin ladattavien autojen lisäksi uutena mukana on myös kaasukäyttöinen B-sarjan Mercedes-Benz. Koeajoviikot käynnistyvät viikon 8 tiistaina ja jatkuvat aina viikon 13 loppuun asti.

Luvassa on yhteensä kuusi viikkoa täyttä asiaa vähäpäästöisistä autoista sekä niiden ympärille rakennettuja tapahtumia. Kevään päätteeksi kaikkien koeajaneiden sekä koeajopisteellä vierailleiden Vihreän Kaistan uutiskirjeen tilaajien kesken arvotaan kahdeksi viikoksi käyttöön Mercedes-Benzin B-sarjan sähkö- tai kaasukäyttöinen auto. Palkinnon voittaja saa itse päättää, kumpaa käyttövoimaa haluaa parin viikon ajan kokeilla.

Vähäpäästöisen liikenteen myyttejä murtamassa

Tapahtumapäällikkö Jani Vuori odottaa tulevia koeajoviikkoja innolla. Jani oli mukana myös viime keväänä järjestetyillä ja hyvin onnistuneilla koeajoviikoilla. Myös tämän vuoden tapahtumasta on syytä odottaa viime vuoden kaltaista menestystä.

"Viime vuonna Levillä järjestetyt sähköautojen koeajoviikot osoittivat, että tilausta vaihtoehtoiselle liikenteelle on. Odotan tämän kevään koeajoviikolle paljon ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita ja innostuneita kuulemaan lisää vähäpäästöisestä liikenteestä. Matkailijoille tarjotaan oiva tilaisuus tutustua samalla kertaa sähkö- ja kaasuautoiluun ja kuulla molempien käyttövoimien eduista. Meillä puolestaan on oiva tilaisuus murtaa vaihtoehtoisiin käyttövoimiin liittyviä myyttejä", kertoo koeajoviikkojen tapahtumapäällikkö Jani Vuori.

Jani on selvästi tyytyväinen koeajoviikkojen aikana esittäytyviin ajoneuvoihin: "Mercedes-Benz esittäytyy koeajoviikoilla laajalla rintamalla. Erityisesti Mercedeksen GLE e 500 on on pohjoisen olosuhteisiin täydellisesti istuva maasturi ja on upeaa päästä esittelemään sitä ihmisille tässä ympäristössä."

Kaasukäyttöinen B-sarjan Mercedes-Benz tuo mielenkiintoisen lisän koeajoviikoille. Koska Pohjois-Suomesta tai Kittilästä ei löydy kaasuauton tankkausasemaa, on kaasuauton koeajo mahdollistettu muulla tapaa: "Gasum tuo Leville mukanaan pienimuotoisen kaasutankkausaseman. Kaasuautoiluun kannattaa ehdottamasti myös tutustua ja tulla kysymään mieltä askarruttavia kysymyksiä", intoilee Vuori.

Koeajovaraukset

Koeajoille lähdetään hotelli Hullu Poron edessä sijaitsevalta sähköautojen latauskentältä. Koeajovarauksen pystyy tekemään etukäteen varauskalenterista tai ottamalla yhteyttä tapahtumapäällikkö Jani Vuoreen (p. 0400 490 430).

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta vierailla koeajoviikoilla Levillä, voit seurata tapahtuman edistymistä Vihreän Kaistan sivuilla ja some-kanavissa (#vihreakaista) koko kevään ajan.

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi Leville ja koeajoille!


Katso myös

Koeajettavissa olevat Mercedes-Benzit

Vihreän Kaistan koeajoviikoilla Levillä oli keväällä 2016 koeajettavissa seuraavat Mercedes-Benz-mallit.

Lue lisää