Audi esittelee Prologue Avant -konseptiauton

Audin viime marraskuussa esittelemä Prologue-konseptiauto saa jatkoa Geneven autonäyttelyssä.

Audi Prologue Avant -konseptiauto on täysin uudenlainen Avant-malli Audilta, joka näyttää uuden tulkinnan Avant-mallien muotoilusta ja filosofiasta. Uudella Prologue Avant -konseptiautolla on pituutta 5,11m, leveyttä 1,97 m ja korkeutta 1,4 m. Linjakkaiden muotojen ja urheilullisesuuden ansiosta auton tunnistaa nopeasti Audiksi.

Audi Prologue Avant on Plug-in hybridi, jossa on 3,0-litranen TDI yhdistettynä sähkömoottoriin. Moottorit yhdessä tuottavat 335 kW (455hp) ja sen maksimivääntö on 750 Nm. Huipputehokas Prologue Avant kiihtyy 0-100 km/h jopa 5,1 sekunnissa ja huippunopeus on rajoitettu 250 km/h. Vaikka auto on erittäin tehokas, jää siinä keskikulutus vain 1,6 l/100km. Pelkällä sähkömoottorilla pääsee kulkemaan 54 km.

Autosta löytyy pieniä viittauksia 80-luvun Audi Quattro -prototyyppiin. Keulailmettä korostaa Singleframe-etusäleikkö, joka on sijoitettu vähän nykyisiä malleja alemmaksi ja muotoiltu leveämmäksi. Etuvalot ovat myös muotoiltu leveän mallisiksi ja ne ovat tehty korkearesoluutioisella Matrix laser -tekniikalla. SIsätilassa suurimman huomion kiinnittää koko kojelaudan mittainen kolmeen osaan jaettu kosketusnäyttö. OLED-kosketusnäytöt ovat tehty niin kuljettajan kuin matkustajien käytettäviksi. Audi Prologue Avant -konseptiauto on varustettu myös dynaamisella nelivetojärjestelmällä ja adaptiivisella ilmajousituksella. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan tuleeko tyylikäs konseptiauto tuotantoon saakka.

Lähteet: Audi.fi