Audi lähtee sähköautokisaan kovin panoksin

Audi julkaisee Geneven autonäyttelyssä uuden sukupolven R8:n.

Audi on ottanut uusien sähköautojen kehityksessä yhdeksi tärkeimmäksi tekijäksi autojen toimintamatkan. Uuden R8 e-tron:in toimintamatka onkin yli 450 kilometriä, jolla pärjää sähköautojen vertailussa jo erittäin korkealle.

Uudessa R8 e-tron:ssa on 340 kW:tä, vääntömomenttia huikeat 920 Nm ja kiihtyvyys 0-100 km/h 3,9 sekuntia. Autossa on hienoja uusia innovaatioita kuten Audi drive select -järjestelmä tarjoaa uuden, suorituskykyä vaativimpiin ajotilanteisiin optimoivan, Performance mode -tilan, joka mukauttaa ajodynamiikkaa säätelevät parametrit tien pidon mukaisesti.

Audi R8 e-tron
Audi R8 e-tron

Uusi R8:n on ilmeeltään matala, leveä ja maskuliininen. Autossa on vakiona Led-ajovalot, mutta lisävarusteena voi valita Laserkaukovalot ja dynaamiset etuvilkut. Takavilkut ovat vakiona dynaamiset. MMI Navigation Plus ja virtuaalinen mittaristo Audi Virtual Cockpit ovat uudessa R8:ssa vakiovarusteena.


Audin tulevat sähköautot

Audin tulevien sähköautomallien ominaisuuksista onkin jo paljastunut, että yhdellä mallilla pääsisi yli 500 kilometriä yhdellä latauksella. Audilta on tulossa useampi sähköauto muutaman vuoden sisällä. Ensimmäinen uusi malli tulee olemaan urheillullinen katumaasturi, joka ilmestyy vuoden 2019 alussa. Urheilusähköauto on myös suunnitteilla, mutta sen julkistaminene on vielä auki. Audin uudet sähköautomallit rakennetaan uudelle muunneltavalle alustalle, johon on helppo asentaa tehokkaasti ja taloudellisesti erilaisia voimanlähteitä.


Lähteet: Audi.fi Kauppalehti.fi