BMW X5 katumaasturista ladattava hybridi

BMW tuo markkinoille X5 xDrive40 ladattavan hybridin tänä syksynä.

BMW X5 xDrive40 on katumaasturi, jossa on kaksoisturboteknologialla varustettu neljäsylinterinen bensiinimoottori ja siihen yhdistetty sähkömoottori. Moottorit tuottavat yhdessä 313 hevosvoimaa ja keskikulutus on noin 3,3 litraaa/100km. Sähkömoottorin kulutus on 15,3 kWh sadalla kilometrillä ja C02-päästöt autossa ovat vain 77g/km. Auton huippunopeus on 210 km/h ja kiihtyvyys 6,8s nollasta sataan.

BMW X5 xDrive40 käyttää BMW i8 sähköautosta kotoisin olevaa tietotaitoa. Sähkömoottorin voimanlähteenä toimii lithium-ion akku, jonka teho on yhdistetty 8-portaiseen steptronic-vaihteistoon, josta energiaa siirtyy sähköjärjestelmän kautta takaisin akkuun. Auton lataaminen onnistuu julkisilla sähköautojen latauspisteillä, kotilatausasemilla tai käyttäen BMW:n omaa Wallbox-laitetta. Akusto on sijoitettu auton tavaratilan pohjalevyn alle, joten se on turvallisessa paikassa.Varustelu ja teknologiset ratkaisut

BMW X5 xDrive40:ssä on keskikonsoliin sijoitettu eDrive-säädin, jolla voi hallita hybridimoottorin toimintaa kolmella eri toimintamoodilla. Perusasennossa moottorin voima tehostuu kiihdyttäessä ja äkillisissä kaasun painamisessa. Moottorin suurin vääntömomentti perusasennossa on 250Nm. Max eDrive-asetuksella auto käyttää pelkästään sähkömoottoria, jolloin täydellä latauksellla pääsee 31 km matkan ja huippunopeus on 120 km/h. Save battery-asetuksella auto säästää akun jäljellä olevaa tehoa.

Autossa on älykäs xDrive-neliveto voimasiirto, jota voit säätää Driving Experience Control -säätimellä. Siinä on kolme eri käyttöasetusta: Comfort, Sport ja Eco Pro. BMW:n ConnectedDrive mobiilipalvelut ovat yhdistettävissä Hybridin eDrive-teknologiaan. Esimerkiksi navigaatiojärjestelmä pystyy ilomoittamaan, onko mahdollista ajaa pelkällä sähköllä jäljellä oleva matka.

Vakiovarusteisiin kuuluuu esimerkiksi navigaatiojärjestelmä ja avustava lämmistysjärjestelmä. Autossa on myös takana ilmajousitus ja dynamiinen iskunvaimennuksen kontrolli. Tavaratilaa autossa on 500-1720 litraa kaadettavien takapenkkien ansiosta.


Lähteet: kauppalehti.fiKommentit