General Motors alkoi rakentamaan tehdasta Kiinaan

Amerikkalainen autovalmistaja jätti General Motors on aloittanut uuden tehtaan rakentamisen Guangxiin, Kiinaan.

General Motors on aloittanut uuden 470 miljoonan dollarin arvoisen tehdas hankkeen yhdessä SAIC Motor Corp Ltd:n ja Wuling Motors:n kanssa. Kyseinen hanke tulee laajentamaan GM:n ja SAIC Motors:n jo aikaisempaa yhteistyötä, sillä tehtaan lisäksi suunnitteilla on valmistaa kokonaan uusi ajoneuvo perhe.

Tehdas tulee valmistamaan Kiinassa tuttuja Battery Electric (BEV) eli akkusähköautoja sekä Plug-in Hybrid (PHEV) eli ladattavia hybridejä. Tavoitteena on pystyä tuottamaan 200,000 sähköä hyödyntävää/täyssähkö autoa.

Kokonaan uusia ajoneuvoja

Viime kuussa GM ilmoitti että yhtiö tulee valmistamaan kokonaan uuden ajoneuvojen tuoteperheen, jotka tulevat korvaamaan nykyisiä malleja. SAIC Motors tulee tekemään yhteistyötä GM:n uusien ajoneuvomallien moottorien sekä voimansiirtolinja-arkkitehtuurin valmistuksessa.

GM huomauttaa että uusi ajoneuvo mallisto tullaan valmistamaan ja myymään Kiinassa, Meksikossa sekä Intiassa. GM:ltä on todettu ettei suunnitteilla ole tuoda uutta mallistoa Yhdysvaltojen markkinoille.

GM ei ole varmistanut tuleeko uusi ajoneuvo mallisto sisältämään akkusähköautoja tai ladattavia hybridejä tai tullaanko kyseistä mallistoa valmistamaan uudella tehtaalla. Muut autonvalmistajat ovat joutuneet ponnistelemaan Kiinan automarkkinoilla, mutta GM on onnistunut tekemään voittoa.