Golfkentillä kiinnostusta latauspalveluiden tarjoamiseen

Ensi vuonna saattaa jo useammalla golfkentällä pystyä lataamaan sähköautoja. Golfkentille tekee tuloa myös uusi sähköinen menopeli.

Sähköautojen latauslaitteita myyvän ja asentavan Plugit Finlandin myynti- ja markkinointijohtaja Topi Aaltonen kävi kertomassa Suomen golfjohtajien henkilöyhdistykselle (FGMA) sähköautojen lataamisesta. Ladattavien ajoneuvojen määrän lisääntyessä tulee myös golfkentille entistä enemmän kyselyitä autojen lataamismahdollisuuksista. Harrastuspaikkana golfkenttä on juuri optimaalinen sähköautojen lataamiselle, sillä kentällä vietetään aikaa useita tunteja. Tällä hetkellä Suomen golfkentillä ei laitteita ole vielä juuri näkynyt, mutta jos kiinnostuksen määrästä voi jotain päätellä, saattaa ensi kesänä useammallakin golfkentällä olla latausmahdollisuus.

Topi Aaltonen kertomassa, miksi latauspaikkoihin kannattaa panostaa. 
Topi Aaltonen kertomassa, miksi latauspaikkoihin kannattaa panostaa. 

Aaltosen puheenvuoro herätti paljon ajatuksia ja kysymyksiä. Eniten golfjohtajia tuntui mietityttävän voiko sähköautoja ladata tavallisista kotitalous- tai voimavirtapistorasioista.

"Jos sähköautojen lataamisessa ilmenee ongelmia, vastuu on aina latauspalvelua tarjoavan kiinteistön omistajalla. Tästä syystä latauspaikat kannattaa aina varustaa asianmukaisilla latauslaitteilla", kertoo Aaltonen.

Laura Lepistö esitteli Golf Skate Caddya, joka on uusi sähköinen liikkumistapa golfkentille. 
Laura Lepistö esitteli Golf Skate Caddya, joka on uusi sähköinen liikkumistapa golfkentille. 

Golf Skate Caddy kulkee sähköllä

Mukana tapahtumassa oli myös muita mielenkiintoisia sähköautoiluun ja sähköön liittyviä toimijoita: puheenvuoroja kuultiin mm. Teslan edustajalta Erik Kanervalta sekä aurinkopaneeliyriksen Snap Solar Systemsin edustajalta.

Sähköautojen lisäksi paikalla oli myös toisenlaista sähköistä liikkumista edustava Spiffi. Yritys on tuonut Suomeen Pohjoismaiden ensimmäisen Golf Skate Caddyn, joka on erityisesti nuorisolle suunnattu uusi ja hauska sähköinen tapa liikkua golfkentällä.

Golf Skate Caddy on erityisen suosittu kotimaassaan Australiassa sekä Yhdysvalloissa. GSC:n lataaminen verkkovirralla kestää noin 1,5 – 3 tuntia. Täydellä akulla voi huristella golfkentällä noin 1,5 kierrosta.

Spiffin markkinoinnista vastaava Laura Lepistö antoi tyylinäytteen, miten GSC toimii käytännössä, ja kertoi samalla, että GSC on erittäin helppokäyttöinen.
Lue myös seuraavat artikkelit

Napapiirin Energia ja Vesi Oy (NEVE) on avannut Rovaniemen keskustaan sähköautojen pikalatauspisteen.

Sähköautojen latauspisteitä Rovaniemen seudulle

Rovaniemen keskustaan ja lähialueille avautuu viisi sähköauton latauspistettä.

Lue lisää

Venäjän säännöksessä ei ole tarkemmin määritelty millaisia latauslaitteita huoltoasemille tulee asentaa. Kuva Turun moottoritien varresta Paimion ABC:ltä. 

Sähköautojen latauspisteet Venäjän jokaiselle huoltoasemalle

Naapurimaastamme Venäjästä on tulossa suotuisampi paikka sähköautoille.

Lue lisää


Kommentit