Hyundai IONIQ esittäytyy Geneven autonäyttelyssä

Hyundai esittelee maaliskuun alussa Genevessä uuden IONIQ-mallistonsa, jossa on kolme sähköistä voimalinjaa.

IONIQ-malliston esittelyn myötä Hyundai on ainoa autonvalmistaja, jolla on tuotannossa hybridi-, lataushybridi-, täyssähkö- sekä polttokennoautot.

Hyundain uusi IONIQ-mallisto esitellään Geneven autonäyttelyssä maaliskuun alussa​.
Hyundain uusi IONIQ-mallisto esitellään Geneven autonäyttelyssä maaliskuun alussa​.

IONIQ Hybrid ja IONIQ Plug-in mallit tulevat markkinoille uudella Kappa 1.6 GDI bensiinimoottorilla. Nelisylinterinen suorasuihkutusmoottori tarjoaa tehoa 105 hv ja vääntöä 147 Nm. Hybridimallien moottori toimii pehmeästi vaihtavan kuusinopeuksisen kaksoiskytkinvaihteiston kanssa. Sähkömoottorin etuihin kuuluvat puhtaasti sähköllä ajaminen sekä moottorin koko vääntöalueen saaminen käyttöön heti.

IONIQ Hybrid-mallin sähkömoottori tuottaa tehoa 32 kW (43,5 hv) ja vääntöä 170 Nm. Voimansa moottori saa takaistuinten alle sijoitetuista 1,56 kWh litium-ioni-polymeeri–akuista. Yhdessä 1.6 GDI-bensiinimoottorin kanssa se tarjoaa maksimitehon 103,6 kW (141 hv) ja 265 Nm:n väännön. Auton huippunopeus on 185 km tunnissa ja yhdistetyt CO2-päästöt 79 g/km.

IONIQ Plug-in –mallin toimintamatka puhtaalla sähköllä on yli 50 km. Autossa on käytössä 8,9 kWh:n litium-ioni-polymeeri –akusto, 45 kW (61 hv) tehon tuottava sähkömoottori sekä nelisylinterinen 1.6 GDI Kappa-bensiinimoottori. Plug-in hybrid -mallin CO2-päästöt ovat ainoastaan 32 g/km.

Täyssähköinen IONIQ Electric tarjoaa yli 250 km puhdasta liikkumista 28 kWh:n litium-ioni-polymeeri-akustolla. Sähkömoottorin tarjoama välitön huippuvääntö on 295 Nm ja maksimiteho on 88 kW (120 hv). Auton huippunopeus on 165 km/h.

Auton yhdistettävyys mobiililaitteisiin näyttelee tärkeeä osaa myös IONIQ-mallistossa. Kuljettajalle tarjotaan uudenlaisia käyttökokemuksia, kun Android Auto, Apple Car Play, TomTom live -palvelut sekä langaton älypuhelimien lataustoiminto pitävät yhteyttä ulkomaailmaan. Auton kaikki sähköinen viestintä on ohjattu keskikonsolin 7-tuumaiselle TFT-näytölle.

Lähde: Hyundai


Lue myös seuraavat artikkelit

Hyundai Ioniqissa on yksikorityyppi, johon on valittavissa voimalinjaksi täyssähkö, ladattava hybridi tai hybridi.

Hyundai IONIQ on valmistettu eri käyttövoimalähteitä ajatellen

Hyundai Ioniqin korityyppiin on valittavissa voimalinjaksi täyssähkö, ladattava hybridi tai hybridi.

Lue lisää

Mitsubishi Outlander PHEV:n uusi versio saapuu Suomeen maaliskuussa.

Uusi Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi Outlander PHEV:n uusi versio saapuu Suomeen maaliskuussa. Uudistettu malli on kerännyt kiitosta ja kiinnostusta.

Lue lisää


Kommentit