Ikaalisiin Tesla-täyssähkötaksi

Ikaalisten ensimmäinen Tesla-taksi on aloittanut toimintansa.

Taksiautoilija Antti Kaasalainen kiinnostui Teslasta täyssähköauton tekniikan, päästöttömyyden ja helpon huollon vuoksi. Taksi Kaasalainen ja Leppäkosken Sähkö ovat aloittaneet yhteistyönsähköisen liikenteen osalta.

Antti Kaasalainen otti yhteyttä Leppäkosken Sähköön latauslaitteiden merkeissä, jolloin yhteistyö sai alkunsa.

"Leppäkosken strategiana on kehittää kestäviä energiaratkaisuja, joten oli luonnollista aloittaa kumppanuus paikallisen Tesla-taksin kanssa", kertoo Leppäkosken Energian myyntijohtaja Mika Laatu.

Leppäkosken Sähkön ja Taksi Kaasalaisen yhteistyöhön kuuluu latauspalvelu Ikaalisten taksiasemalla. Yhteistyötä tehdään myös sähköisen liikenteen markkinoinnissa, josta näkyvänä esimerkkinä autoon teipatut Leppäkosken mainokset. Auto tulee olemaan esillä myös valikoiduissa Leppäkosken tilaisuuksissa.

"Yhteistyö Leppäkosken kanssa on sujunut hyvin. Sain heti kaiken tarvittavan tiedon latauslaitteista. Myös oman lataustolpan asennus onnistui erittäin nopealla aikataululla", Kaasalainen kiittää.

Suorituskykyä ilman päästöjä

Tesla on Suomen myydyimpiä sähköautoja. Taksi Kaasalaisen auto on mallia Tesla Model S 85D. Sen 528 kilometrin toimintamatka, 0-100 km/h kiihtyvyys 4,4 sekunnissa sekä 0 g/km päästöt tekevät siitä ainutlaatuisen.

"Taksi on herättänyt paljon huomiota. Ihmiset tulevat juttelemaan ja ottamaan kuvia parkkipaikalla. Erityisesti auton äänettömyys ja lataus kiinnostavat", Kaasalainen kertoo.