Kesko: Sähköauton saa ladattua Plussa-kortilla

Kesko asensi toimipisteisiinsä sähköauton latauspisteitä, jotka toimivat K-Plussa-kortilla. Ensimmäiset latauspisteet avattiin viime vuoden lopulla.

Sähkö- tai hybridiauton omistajat voivat nyt ladata autonsa samalla, kun käyvät ostoksilla K-kaupassa. Ensimmäiset ajoneuvojen latauspisteet avattiin viime vuoden lopulla Turussa, pääkaupunkiseudulla sekä Lahdessa. Auton lataus onnistuu etäluettavalla K-Plussa-kortilla ja on asiakkaalle maksutonta.

Ensimmäiset latauspisteet sijaitsevat Vantaalla K-citymarket Tammiston, Espoossa Merituulen kauppakeskuksen, Turussa K-citymarket Länsikeskuksen ja K-citymarket Kupittaan sekä Lahdessa kauppakeskus Karisman parkkipaikoilla. Kussakin paikassa on neljä latauspistettä.

"Haluamme tarjota hyvää palvelua ja auttaa asiakkaitamme tekemään valintoja ympäristön hyväksi. K-ryhmä tekee pitkäjänteistä vastuullisuustyötä, jonka yhtenä keskeisenä teemana on ilmastonmuutoksen hillintä ja päästöjen vähentäminen", sanoo Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Tunnissa 100 kilometriä matkaa

K-kauppojen parkkipaikoille latauspisteillä on mahdollista ja turvallista ladata kaikentyyppiset ladattavat ajoneuvot. Latauslaiteessa on lataustavan 3 ja tyypin 2 mukainen pistorasia, johon oma latauskaapeli kytketään.

"Laturissa ajoneuvojen latausajat vaihtelevat jonkin verran, mikä johtuu autojen kyvystä vastaanottaa virtaa. Latauslaitteet antavat maksimissaan 3 x 32A, joka tarkoittaa, että parhaimmillaan autoon saadaan ladattua tunnissa lähes 100 kilometriä lisää ajomatkaa", talotekniikkapäällikkö Jari Suuronen kertoo.

Kesko rakennuttaa ladattavien ajoneuvojen latauspisteitä merkittävimmille kauppapaikoilleen. Latauspisteet merkitään näkyvästi, jotta ne on helppo löytää parkkipaikka-alueelta. Myös kaikissa kauppapaikkojen uudis- ja saneeraushankkeissa tehdään joko varaus tai rakennetaan ladattavien ajoneuvojen latauspiste.

Keskon yhteistyökumppani latausjärjestelmän toteuttamisessa on Plugit Finland Oy.

Kesko asentaa toimipisteisiinsä sähköauton latauspisteitä.
Kesko asentaa toimipisteisiinsä sähköauton latauspisteitä.

Kommentit