Kia Optima Plug-In Hybrid

Kian ensimmäinen ladattava hybridiauto esitellään Geneven autonäyttelyssä.

Kia Optima Plug-in Hybrid tarjoaa ladattavien hybridien tapaan suuremman akkukapasiteetin sekä toimintasäteen kuin aikaisemmat Optima Hybrid -mallit. Sujuvan matkanteon takaa 2.0 GDI -bensamoottori.

”Uusi kehittynyt Plug-in Hybrid -voimalinja tekee Optimasta erityisen houkuttelevan niin yksityis- kuin yritysautoilijoillekin. Autossa yhdistyvät upea muotoilu, ajettavuus ja alhaiset käyttökustannukset”, sanoo Kian Euroopan johtaja Michael Cole.

Optima Plug-in Hybrid on varustettu 9,8 kWh:n litium-ioniakulla, joka on sijoitettu auton takapenkkien taakse. Ladattavan Optima-mallin toimintamatka sähköajossa on jopa 54 km. Sähköllä ajettaessa auton paikalliset CO2-päästöt ovat luonnollisesti nolla. Optima Plug-in Hybridin yhdistetyt CO2-päästöt ovat 37 g/km, mikä varmistaa alhaiset kokonaiskäyttökustannukset yksityis- ja yritysautoilijoille.

Optimassa kuljettaja voi valita kahden eri ajotilan, HEV (Hybrid Electric Vehicle) ja Charge Mode, väliltä. HEV-ajotila priorisoi sähkömoottorin käytön, mikäli varaustila mahdollistaa tämän. Charge Mode puolestaan varmistaa, että akuston latautuu polttomoottorin avulla, mikä maksimoi täyden tehon.

Teknologiansa ansiosta Kia Optima Plug-in Hybrid säästää akustoa ja opastaa kuljettajaa tehokkaampaan lataamiseen. Auto pystyy myös hyödyntämään entistä tehokkaammin jarrutusenergian talteenoton.

Yhdistettävävyyttä Optima Plug-in Hybrid -malliin tuovat Android Auto™ ja Apple CarPlay™ -järjestelmät, jotka mahdollistavat puhelimen sovellusten ja toimintojen käytön auton kosketusnäytön kautta. Autossa on nykytrendin tapaan kosketusnäyttö (8") Kian uusimalla navigointijärjestelmällä (AVN). Tom-Tom-palvelulla varustettu navigointijärjestelmä tarjoaa muun muassa reaaliaikaiset liikenne- ja säätiedot kuljettajalle.

Optima Plug-in Hybrid on mahdollista saada runsas joukko Kian uusimpia turvallisuutta parantavia varusteita.

Uusi Optima Plug-in Hybrid lanseerataan Suomessa syyskuun alussa.Kommentit