Kysymys: Polttomoottoriautot sähköautojen latauspaikoilla

Miten sähköautoilijan tulisi toimia latauspisteellä, jos polttomoottoriautoilijat ovat vallanneet latauspaikat?

Kysymys:

Miten pitäisi toimia sähköauton latauspaikalla, kun tavalliset autot ovat sen valloittaneet? Kysymyksessä kauppakeskuksen 4 latauspaikkaa. Harmittaa, kun autoilijat eivät ymmärrä, että sähköautoilijat todellakin tarvitsevat latausmahdollisuuden. Tässäkin kohteessa paikat oli selvästi merkitty. Sähköautoilijana olen törmännyt aika usein muuallakin samaan tilanteeseen."

Vastaus:

Sähköautoilijan kannalta on erittäin ikävä yllätys löytää latauspaikalle pysäköity polttomoottoriauto. Pahimmassa tapauksessa tämä voi sähköautoilijan kannalta tarkoittaa sitä, että matka päättyy siihen tai ainakin sen tekeminen hidastuu huomattavasti.

Mitään yhtä ainoaa ja oikeaa toimintatapaa näihin tilanteisiin ei ole. Mikäli sähköautoilija näkee polttomoottoriauton pysäköivän latauspaikalle, voi kuljettajalle ystävällisesti huomauttaa paikkojen olevan tarkoitettu vain sähköautojen lataamiseen. Useimmat ihmiset eivät pysäköi latauspaikoille ilkeyttään, vaan lähinnä tietämättömyyttään tai epähuomiossa. Ihmisillä ei ole vielä yleisessä tiedossa, kuinka tärkeää sähköautoilijoille on päästä latauspaikoille, joten tästä on hyvä kertoa.

Esimerkiksi Facebookin Sähköautot - Nyt! -ryhmästä löytyy paljon keskustelua aiheesta ja hyviä vinkkejä tilanteisiin. Lisäksi Sähköautoilijat ry on laatinut huomautuslapun, jonka sähköautoilija voi tulostaa ja pitää mukanaan sekä jakaa väärin pysäköityihin autoihin.

Sähköautojen latausetikettiä on käsitelty lähiaikoina muun muassa Helsingin Sanomissa ja Iltalehdessä.Kommentit