Kysymys: Sähköautojen määrä Suomessa

Kuinka paljon Suomessa on sähköautoja? Miten sähköautojen määrä tulee kasvamaan lähitulevaisuudessa?

Kysymys:

Kuinka paljon sähköautoja on Suomessa ja miten niiden määrän oletaan tulevaisuudessa kasvavan?

Vastaus:

Sähköinen liikenne ja sähköautojen määrä Suomessa kasvavat kiihtyvällä tahdilla koko ajan.

Täyssähköautojen määrä Suomessa

Kun vielä muutama vuosi sitten täyssähköautojen määrä laskettiin kymmenissä autoissa, niin nyt jo useissa sadoissa. Trafin tilaston mukaan sähköautojen määrä Suomessa on tällä hetkellä 697 (Lähde: Trafi 31.3.2016).

Trafin mukaan viime vuonna rekisteröitiin yhteensä 243 uutta täyssähköautoa. Ensirekisteröintimäärällä mitattuna suosituin täyssähköauto oli Tesla Model S; mallia rekisteröitiin yhteensä 144 kappaletta.

Lukumäärällisesti Suomen suosituin sähköauto on Nissan LEAF, jota on liikennekäytössä yhteensä 287 kappaletta. Toiseksi yleisin täyssähköauto maanteillä on Teslan Model S -malli, joita löytyy 269 kappaletta.

Ladattavien hybridiautojen määrä Suomessa

Ladattavia hybridiautoja liikkuu Suomen teillä tällä hetkellä 1106 kappaletta (Lähde: Trafi 31.3.2016).

Lukumäärällisesti suosituin ladattava hybridiauto on Mitsubishi Outlander PHEV, joita on liikennekäytössä yhteensä 295 kappaletta.

Kokonaisuudessaan vuonna 2015 liikennekäyttöön rekisteröitiin 414 uutta ladattavaa hybridiautoa. Ensirekisteröintitilaston kärjessä viime vuonna oli Outlander PHEV; mallia rekisteröitiin yhteensä 103 kappaletta.

Sähköautoilu lähitulevaisuudessa

Täyssähköautoja ja ladattavia hybridiautoja tulee markkinoille lähitulevaisuudessa yhä laajemmalla rintamalla, kun lähes kaikki suurimmat autovalmistajat ovat ilmoittaneet tuovansa markkinoille täyssähköautomallin ja / tai ladattavia hybridimalleja.

Lisäksi sähköautojen hintojen odotetaan laskevan lähivuosien aikana, kun akkuteknologia kehittyy ja akkujen hinnat laskevat. Nämä tekijät oletettavasti nostavat sähköautojen määrää Suomessa ja muualla maailmassa räjähdysmäisesti.

Myös sähköautojen latausinfrastruktuuri laajenee jatkuvasti ollen jo nyt Suomessa erittäin kattava.

Sähköautoilun asiantuntijana
Topi Aaltonen, Plugit Finland Oy

Lähde: Trafi

Sähköautojen määrä Suomessa kasvaa kiihtyvällä vauhdilla. 
Sähköautojen määrä Suomessa kasvaa kiihtyvällä vauhdilla. 

Kommentit