Mercedes-Benzin ladattavalla hybridillä jopa 40 % pienempi hiilijalanjälki

Mercedes-Benz testasi: E-sarjan ladattava hybridimalli tuottaa yli 40 prosenttia pienemmän hiilijalanjäljen kuin edeltäjänsä.
Mercedes-Benzin E-sarjan ladattava hybridimalli tuottaa yli 40 prosenttia pienemmän hiilijalanjäljen kuin edeltäjänsä.
Mercedes-Benzin E-sarjan ladattava hybridimalli tuottaa yli 40 prosenttia pienemmän hiilijalanjäljen kuin edeltäjänsä.

Autojen teknisestä tyyppihyväksymisestä Saksassa vastaava viranomainen TÜV Süd arvioi Mercedes-Benzin uuden lataushybridin, E 350 e:n, elinkaaren aikaiset CO2-päästöt – alkaen mallin valmistuksesta ja päätyen auton loppukierrätykseen. Analyysi paljasti, että yhteenlasketut CO2-päästöt ovat noin 44 prosenttia vähäisemmät kuin edeltävällä, perinteisellä voimanlähteellä varustetulla E 350 CGI –mallilla.

Laskelma kattaa kaikki auton materiaalien tuotannosta, valmistuksesta, ajamisesta (250 000 kilometriä tyyppihyväksytyllä kulutustasolla) sekä loppukierrätyksestä syntyvät hiilidioksidipäästöt. Oletuksena on myös, että autoa ladataan suunnitellusti ulkoisesta virtalähteestä ja että lataussähkö tuotetaan normaalin eurooppalaisen tuotantojakauman mukaisesti.

Auton ympäristötase paranee edelleen, mikäli lataussähkön tuotannossa voidaan käyttää uusiutuvia energialähteitä. Hyödyntämällä aurinko-, tuuli- ja vesienergiaa E 350 e:n CO2-päästöt pienenevät jopa 63 prosenttia verrokkimalliin nähden. Sama pätee auton energiankulutukseen: lataussähkön tuotantotavasta riippuen E 350 e kuluttaa elinkaarensa aikana joko 31 tai jopa 48 prosenttia vähemmän primäärienergiaa kuin aikaisempi E 350 CGI.

Mercedes-Benz E 350 e -mallin NEDC-keskikulutus on ainoastaan 2,1 litraa sadalla kilometrillä, mikä vastaa 49 gramman CO2-päästöjä/km.Lue myös

​Mercedes-Benzin ainoa markkinoilla oleva sähköauto B 250 e saa tiettävästi seurakseen joukon muita täyssähköautoja. 

Mercedes panostaa sähköautoihin

Autonvalmistaja Mercedes-Benz suunnittelee sähköautomallistoa, kirjoittaa Kauppalehti.

Lue lisää

Pariisissa esitellylle Mercedes-Benz EQ-konseptisähköautolle luvataan 500 kilometrin toimintamatka. 

Ensimmäinen Mercedes-Benz EQ-sähköauto esiteltiin Pariisissa

Mercedes-Benz esitteli Pariisin autonäyttelyssä konseptisähköautonsa, joka edustaa uutta lanseerattavaa EQ-mallilinjastoa.

Lue lisää


Kommentit