Ladattavat hybridit kasvattavat suosiotaan

Vaihtoehtoisten käyttövoimien ensirekisteröintimäärä kasvoi 75 prosentilla vuonna 2016 – ladattavien hybridien kohdalla buumi.
Volvo XC90 T8 oli viime vuoden myydyin ladattava hybridiauto. Sitä myytiin yhteensä 266 kappaletta. 
Volvo XC90 T8 oli viime vuoden myydyin ladattava hybridiauto. Sitä myytiin yhteensä 266 kappaletta. 

Uusia henkilöautoja rekisteröitiin viime vuonna 118 991 kappaletta, mikä on 9,3 prosenttia enemmän kuin vuonna 2015. Vaihtoehtoisilla käyttövoimilla (sähkö, ladattava hybridi, kaasu, flexifuel ja vety) kulkevia autoja ensirekisteröitiin yhteensä 1 610 kappaletta, mikä on jopa 75 % enemmän kuin edellisvuonna.

”Viime vuoden ensirekisteröintien perusteella näyttää siltä, että vaihtoehtoisista käyttövoimista erityisesti ladattavien hybridien määrä on ollut kasvussa. Voisi sanoa, että niiden kohdalla onkin menossa jopa pienoinen buumi”, toteaa Trafin tietojohtaja Juha Kenraali.

Täyssähköautoissa vastaavaa kasvua ei ole vielä nähtävillä, sillä niiden ensirekisteröintimäärä on jopa lievästi laskenut viime vuonna.

"Näyttääkin siltä, että täysin markkinavetoisesti, ilman edistäviä toimenpiteitä vähä- ja nollapäästöisten autojen määrä ei kokonaisuutena lisäänny toivotulla tavalla”, summaa Kenraali.

Sähköautojen yleistyminen on ollut voimakkaimmillaan vuosina 2013-2015, jolloin yritysten oli mahdollista hyödyntää työ- ja elinkeinoministeriön sähköautoille myöntämää energiatukea.

Suurin muutos vaihtoehtoisista käyttövoimista on tapahtunut flexifuelissa, jonka suosio on tippunut yli 90 prosentin osuudesta reiluun prosenttiin 2010-luvun aikana. Ladattavien hybridiautojen osuus vaihtoehtoisista käyttövoimista on puolestaan jo lähes 70 %.

Ensirekisteröityjen CO2-päästöt laskivat

Viime vuonna ensirekisteröityjen autojen keskimääräiset CO2-päästöt olivat 120,6 g/km. Pieneneminen selittyy sillä, että myyntimääriltään suurempien bensiini- ja dieselautojen päästöt pienenivät. Ladattavien hybridien keskimääräisissä CO2-päästöissä ei tapahtunut merkittävää muutosta viime vuoteen verrattuna. Ladattavien hybridien päästöt ovat alle puolet perinteisten käyttövoimien päästöistä.

Ladattavia hybridiautoja rekisteröitiin vuonna 2016 yhteensä 1207 kappaletta. Viime vuoden myydyin ladattava hybridiauto oli Volvo XC90 T8, jota rekisteröitiin yhteensä 266 kappaletta.

Lähde: TrafiNissan LEAF oli vuonna 2016 Suomen myydyin täyssähköauto. Sitä rekisteröitiin yhteensä 86 kappaletta. 

Vuoden 2016 myydyimmät sähköautot

Viime vuonna Suomen suosituin sähköauto oli Nissan LEAF. Ladattavista hybrideistä myydyin oli Volvo XC90 T8.

Lue lisää

Ladattava hybridi Volkswagen Golf GTE.

Ladattava hybridiauto

Ladattava hybridi on varustettu sähkö- ja polttomoottorilla. Se on taloudellinen ja ekologinen vaihtoehto.

Lue lisää


Kommentit