Ladattavien autojen myynti noussut 21% ​Euroopassa

​Vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla myytiin Euroopassa yhteensä 91 300 ladattavaa ajoneuvoa.

Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna tämä tarkoittaa 21 %:n kasvua ladattavien ajoneuvojen myyntimäärissä. Tieto käy ilmi EVVolumes.com-sivuston tilastoista, jotka sisältävät sekä täyssähkö- että ladattavien hybridiautojen myyntimäärät (henkilöautot ja kevyet pakettiautot).

Vaikka ladattavien ajoneuvojen määrän kasvu on pysynyt vahvana koko alkuvuoden, pieneni se kuitenkin hivenen vuoden toisella neljänneksellä johtuen erityisesti myynnin pienentymisestä Tanskassa, Alankomaissa ja Sveitsissä.

Muualla Euroopassa ladattavien ajoneuvojen määrän kasvu on ollut tasaista, erityisesti Espanjassa, Itävallassa, Suomessa, Portugalissa ja Belgiassa.

Norja on edelleen sähköautoilun kärkimaa: ladattavien autojen myynti kattaa noin 24 % maan automyynnistä. Seuraavana on Ruotsi, jossa ladattavien autojen markkinaosuus on 3 %. Sitä seuraavina tulevat Islanti, Alankomaat, Sveitsi, Ranska, Belgia, Itävalta sekä Iso-Britannia, joissa kaikissa ladattavien autojen myynti on yli 1 % automarkkinasta.

Myydyin ladattava auto Euroopan alueella on ollut Renault Zoe, jonka myynti kattaa 14,2 % ladattavien autojen myynnistä. Seuraavina tulevat Mitsubishi Outlander PHEV (10,2 %) sekä Nissan LEAF (9,3 %) sekä Tesla (8,7 %).

Muita suosittuja autoja Euroopassa ovat Volkswagen Passat GTE, Mercedes-Benz C 350 e, Volvo XC90 T8, Volkswagen Golf GTE, BMW i3 sekä Volkswagen e-Golf.

Vuonna 2015 Euroopassa myytiin 193 000 ladattavaa ajoneuvoa, mikä on tuplamäärä verrattuna vuoteen 2014. Vuoden 2016 osalta odotukset ovat myös positiiviset, sillä markkinan arvioidaan kasvavan 30 % viime vuoteen verrattuna.

Ladattava hybridi Volkswagen Passat GTE käy kaupaksi Euroopassa. 
Ladattava hybridi Volkswagen Passat GTE käy kaupaksi Euroopassa. 


Lue myös seuraavat artikkelit

Kaasu- ja sähköautot esittäytyivät viime vuonna mm. Porissa järjestetyssä tilaisuudessa. 

Vaihtoehtoisia käyttövoimia käyttävien henkilöautojen määrä nousi lähes 40 %

Viime vuonna rekisteröitiin lähes 40 % enemmän vaihtoehtoisia käyttövoimia hyödyntäviä autoja kuin edellisenä vuonna.

Lue lisää

Sähköautot ja ladattavat hybridit kasvattavat osuuttaan työsuhdeautoissa

Työsuhdeautojen määrä on viime vuosina laskenut, kun taas ladattavien autojen osuus työsuhdeautoissa on noussut, kertoo Kauppalehti.

Lue lisää


Kommentit