Linja-autonkuljettajat kulkevat sähköautoilla

Pohjolan Liikenne käyttää täyssähköautoja kuljettajanvaihtoautoinaan.
Nissan LEAF latautumassa Pohjolan Liikenteen varikolla. Latauslaitteiden asennustyöt on suorittanut Plugit Finland Oy.
Nissan LEAF latautumassa Pohjolan Liikenteen varikolla. Latauslaitteiden asennustyöt on suorittanut Plugit Finland Oy.

Pitkillä ajoreiteillä linja-autonkuljettajia täytyy vaihtaa myös kesken ajovuorojen tien päällä. Pohjolan Liikenne on valinnut kuljettajanvaihtoautoikseen täyssähköautoja. Kokemukset ovat osoittaneet sähköautojen sopivan tähän tarkoitukseen erittäin hyvin.

"Ympäristöstä huolehtiminen ja vastuullisuus ovat meille tärkeitä arvoja ja tavoitteenamme onkin kehittää toimintojamme siten, että ympäristökuormitus minimoidaan. Niinpä sähköautot ovat meille luonteva valinta. Auto palaa suunnitellusta työtehtävästään varikolle omaan latausasemaansa, josta uusi kuljettaja saa sen kätevästi seuraavalle tehtävälle. Turhia ajokilometrejä ei pääse syntymään", kertoo toimitusjohtaja Heikki Alanko Pohjolan Liikenteeltä.

Pohjolan Liikenteellä on käytössään yhteensä 21 Nissan LEAF -täyssähköautoa, joista kymmenen saatiin käyttöön tämän vuoden elokuussa. Ensimmäiset LEAFit yhtiö on ottanut käyttöön jo vuonna 2014.

Pohjolan Liikenteellä on 550 linja-autoa ja lähes 1000 työntekijää, joista suurin osa on linja-autonkuljettajia.

”Olemme iloisia Pohjolan Liikenteen päätöksestä lisätä sähköautokantaansa Nissan LEAFeilla. Se on meille osoitus siitä, että ajomukavuuden, alhaisten käyttökustannusten ja päästöttömyyden ainutlaatuinen yhdistelmä vetoaa yrityksiin”, iloitsee puolestaan Nissan Suomen maajohtaja Anu Eskola, joka pitää Pohjolan Liikenteen tilausta osoituksena luottamuksesta Nissan sähköautoihin.Lue myös seuraavat artikkelit

Blogi: Sähköauto yrityksen käyntikorttina

Sähköauto tuo yritykselle valtavan brändiarvon sekä positiivisen imagon, kirjoittaa Ali-Tuomas Vuori Nissanilta.

Lue lisää

Blogi: Yritysten ympäristötietoiset autovalinnat

"Olipa yrityksen tapa mikä tahansa autojen hankintaan ja rahoitukseen, niin vähäpäästöisen auton valinta kannattaa", kirjoittaa ALD Automotiven Teemu Pitkänen.

Lue lisää


Kommentit