Lontoon uudet taksit ladattavia hybridejä

Lontoon perinteikkäät taksit saavat ladattavat hybridiversiot vuonna 2017.

London Taxi Company esitteli lokakuussa uusien "Black Cab" -taksiensa designin, jossa on pyritty säästämään piirteitä Lontoon perinteikkäiltä takseilta.

Uuden ulkonäön lisäksi uutta on myös auton voimanlähde, sillä ladattava hybridi kulkee sähköllä ja sähkön huvettua auto siirtyy käyttämään polttomoottoria.

TX5-mallimerkinnällä kulkevan auton ulkonäkö kunnioittaa perinteitä, mutta vastaa myös kuljettajan sekä matkustajien nykyaikaisiin tarpeisiin.

TX5 on suunniteltu kiinalaisen autonvalmistajan Geelyn suunnittelukeskuksessa Barcelonassa. Geely on myös taksiyhtiön omistaja. Autossa pyrittiin säilyttämään elementit, joista muodostuu Black Cabille ominainen ulkonäkö: ajovalot, etusäleikkö ja vahvat kattolinjat. Samalla kuitenkin haluttiin varmistaa, että uudessa mallissa on tilaa ja mukavuutta sekä matkustajille että kuljettajalle.

Autossa on kuusi istuinpaikkaa ja erityisesti kuljettajan jalkatiloihin on kiinnitetty erityistä huomiota. Nykypäivän vaatimuksiin vastaavasta taksista löytyy mm. wifi-yhteys sekä mobiililaitteiden latausmahdollisuus.

Auton valmistus aloitetaan koesarjalla vuonna 2016 Britanniassa. Uusien taksien odotetaan saapuvan Lontoon katukuvaan vuoden 2017 loppupuolella.


Lue myös seuraavat artikkelit

Ikaalisiin Tesla-täyssähkötaksi

Ikaalisten ensimmäinen Tesla-taksi on aloittanut toimintansa.

Lue lisää

Sähköautotyyppejä löytyy erilaisia.

Mitä ovat sähköautot?

Sähköautot varastoivat ajamiseen tarvittavan energian auton akustoon. Tutustu erilaisiin sähköautotyyppeihin.

Lue lisää


Kommentit