Kahden miljoonan ladattavan auton raja rikkoutunee maailmassa tänä vuonna

Ladattavien autojen rekisteröintien kasvuprosentit ovat komeita myös Suomessa, vaikka kokonaismäärät ovatkin vielä melko pieniä.
Ladattavat ajoneuvot kasvattavat suosiotaan myös Suomessa. 
Ladattavat ajoneuvot kasvattavat suosiotaan myös Suomessa. 

Ladattavien autojen kokonaismäärä näyttää ylittävän maailmassa kahden miljoonan rajan vielä tämän vuoden puolella, uutisoi The Guardian-lehti. Alan asiantuntijat ovatkin sitä mieltä, että sähköautojen vallankumous on viimeinkin alkamassa.

Tällä hetkellä Eurooppa on maailman toiseksi suurin sähköautomarkkina Kiinan jälkeen. Kolmanneksi suurin ladattavien autojen markkina on Yhdysvalloissa.

"Se (ladattavien autojen markkina) on edelleen pieni, mutta viimeisten kuluneiden kuukausien aikana olemme nähneet täydellisen kulttuurin muutoksen", sanoo Greg Archer Transport & Environmentista.

Transport & Environment julkaisi lokakuussa uuden sähköautoraporttinsa, mikä osoitti ladattavien autojen myynnin tuplaantuneen Euroopassa vuonna 2015. Ennusteen mukaan Euroopan teillä liikkuu vuoden 2016 loppuun mennessä yli 500 000 ladattavaa ajoneuvoa.

Ladattavat ajoneuvot dominoivat myös lokakuussa järjestettyjä Pariisin autonäyttelyä: ladattavia malleja on tulossa lähes jokaiselta valmistajalta, toimintasäteet ovat kasvaneet oleellisesti ja hinnat tulleet alaspäin.

Myös Suomessa ladattavien autojen myynnin kasvuprosentit ovat komeita. Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan ladattavien hybridiautoja arvoidaan rekisteröitävän noin 1100 kappaletta, kun viime vuonna vastaava määrä oli 400. Täyssähköautoja on puolestaan myyty tänä vuonna hieman vähemmän kuin viime vuonna: arvion mukaan niiden rekisteröintimäärä jäänee viime vuoden tasolle eli noin 250 autoon. Yhteensä ladattavia autoja arvioidaaan siten tänä vuonna rekisteröitäväksi 1 350 kappaletta.Lue myös

Blogi: Milloin alkaa sähköautojen vallankumous?

Mediat toitottavat mahtavista tuloksista liikenteen sähköistymisessä, mutta miten meillä Suomessa menee?

Lue lisää

Sähköautojen latausverkosto laajenee vauhdilla. Muun muassa Kesko on asennuttanut jo lähes 50 latauspaikkaa ympäri Suomen.

Sähköautojen latausverkosto laajenee

Sähköautojen latausverkosto on tämän hetken sähköautokantaan nähden jo varsin kattava, mutta töitä verkoston kasvattamiseksi tehdään koko ajan.

Lue lisää


Kommentit