Mercedekseltä peräti neljä uutta sähköautoa – kaksi sedania ja katumaasturia

Saksalainen autonvalmistaja aikoo lanseerata neljä uutta täyssähköautoa vuoteen 2020 mennessä. Tavoite on haastaa Tesla.

Saksassa on käynnissä kova sähköautobuumi.

Hetki sitten valtio päätti myöntää uuden sähköauton hankkijalle peräti 4000 euron suuruisen avustuksen. Avustuspaketin taustalla oli Saksan autoteollisuus.

Maan autojätit ovatkin huomaamassa sähköautojen mahdollisuudet. Audin ensimmäinen täyssähköauto on tulossa vuonna 2018, ja myös Opel ja Volkswagen ovat kehittämässä omista sähköautoistaan entistä parempi.

Nyt Mercedes-Benz haluaa vastata kasvavaan kilpailuun sähköautomarkkinoilla. Yhtiö on kertonut, että se aikoo lanseerata neljä uutta täyssähköautoa vuoteen 2020 mennessä.

Saksalainen autonvalmistaja haluaa neljällä uudella täyssähköautoillaan haastaa Teslan.
Saksalainen autonvalmistaja haluaa neljällä uudella täyssähköautoillaan haastaa Teslan.
B-sarjan Electric Drive on ensimmäinen Mercedes-Benzin nimeä kantava täyssähköinen henkilöauto.
B-sarjan Electric Drive on ensimmäinen Mercedes-Benzin nimeä kantava täyssähköinen henkilöauto.

Kaksi sedania ja kaksi katumaasturia

Englantilaisen Autocar-lehden tietojen mukaan uusista sähköautoista kaksi olisi sedaneita ja kaksi katumaastureita. Menopelien sähköversiot jakavat useita peruselementtejä polttomoottorisien sisarmallien kanssa, joita olisivat esimerkiksi tuulilasin ja katon kovat kiinnityspisteet.

Uudet sähköautot asetetaan suoraksi kilpailijoiksi Teslan sähköautomalleille, joiden suosio on kasvanut kaiken aikaa. Isojen suunnittelu- ja komponenttikustannuksien takia sähköautot tulevat pääosin perustumaan rinnakkaisiin polttomoottorimalleihin. Alle 50 000 auton vuosimyynnillä oman sähköautorakenteen kehittäminen ei ole Mercedeksen mukaan vielä tällä hetkellä kannattavaa.

Mercedeksen sähköautoihin käyttämä pohjarakenne MEA (Modular Electric Architecture) perustuu nykyisin C-sarjan ja GLC:n alla olevaan MRA-rakenteeseen. MEA mahdollistaa takavedon ja nelivedon hyödyntämisen sekä kolmen sähkömoottorin käyttämisen.

Autocarin tietojen mukaan uusien sähköautojen toimintasäde on vähintään 250 mailia, mitä Mercedeksen mukaan vaaditaan, jotta päästöttömät menopelit voivat kunnolla haastaa polttomoottoriautot.


Lähde: Autocar


B Electric Driven tyylikkään ulkonäön takaavat ilmeikäs muotoilu ja kevytmetallivanteet.

Mercedes-Benzin täyssähköauto – B 250 e

Mercedes-Benzin ensimmäinen täyssähköauto perustuu B-sarjan pohjaratkaisuun.

Lue lisää

GLE 500 e 4MATIC on Mercedes-Benzin historian ensimmäinen Plug-In Hybrid katumaasturi.

GLE 500 e 4MATIC jatkaa Mercedes-Benzin sähköistä linjaa

GLE 500 e 4MATIC on Mercedes-Benzin historian ensimmäinen Plug-In Hybrid -katumaasturi.

Lue lisää