Nettisukupolvi on valmis sähköautoiluun

Puolet milleniaaleista on harkinnut sähköautoa tai jo hankkinut sellaisen, kertoo tuore tutkimus.
​Puolet milleniaaleista on harkinnut sähköautoa tai jo hankkinut sellaisen.
​Puolet milleniaaleista on harkinnut sähköautoa tai jo hankkinut sellaisen.

Nettisukupolvi, y-sukupolvi, milleniaalit – kaikilla näillä tarkoitetaan noin 1980-luvun alun sekä 1990-luvun lopun välillä syntyneitä.

Nissanin teettämän tutkimuksen mukaan yli 75 prosenttia näistä 18–34 vuotiaista mielleniaaleista pitää ympäristöystävällisellä autolla ajamista parhaana tapana tehdä omasta elämästään ympäristön paremmin huomioivaa. Nissan Europen teetättämässä tutkimuksessa selvitettiin milleniaalien asenteita sähkö- ja hybridiautoihin.

Tutkimuksessa selvitettiin 2500 isobritannialaisen, ranskalaisen, italialaisen, saksalaisen ja espanjalaisen nettisukupolven edustajan näkemyksiä.

Tulokset esiteltiin Lontoossa järjestetystä FutureFest-tapahtumassa.

​Yllättävän suuri osa, 77 prosenttia, tutkimukseen osallistuneista milleniaaleista omistaa auton. Vaikka he eivät juuri tällä hetkellä ajaisikaan sähköautolla, ilmoittaa yli puolet todennäköisesti ostavansa sähköauton seuraavan kymmenen vuoden aikana. Lisäksi kaksi kolmasosaa ilmoitti todennäköisesti ostavansa hybridiauton saman ajanjakson aikana.

Milleniaalit ovat haastajasukupolvi

Tutkimuksesta ilmeni, että sukupolvena milleniaalit ovat valmiita kokeilemaan uusia asioita, haastamaan toimintatapoja ja että he suhtautuvat tulevaisuuteen eri tavalla.​

”Olemme aina tienneet, että milleniaalit ovat haastajasukupolvi. Tutkimuksemme kuitenkin osoittaa, että he ovat myös tulevaisuuden muutoksentekijöitä. Milleniaalit ovat valmiita tekemään dramaattisiakin muutoksia omassa elämässään saadakseen aikaan muutoksia maailmassa. Se, että milleniaalit uskovat sähköautoihin, sellaisiin kuten Nissan LEAF ja Nissan e-NV200, antaa minulle suunnattomasti toivoa. Toimialana meidän tulee tehdä enemmän töitä sen eteen, että voimme vastata tämän ryhmän tarpeisiin ja toiveisiin", sanoo Nissan Europen sähköautoryhmän johtaja Gareth Dunsmore.

Lähde: Nissan


Lue myös

Britanniassa tehty tutkimus osoittaa, että sähköautoilu on nuorten suosiossa. 

Seuraava sukupolvi haluaa ajaa sähköautoilla

Teini-ikäisille ja autokoululaisille tehty tutkimus osoittaa, että seuraava sukupolvi valitsee sähköauton.

Lue lisää

Nissan Leaf on tällä hetkellä Suomen suosituin sähköauto.

Sähköautot kiinnostavat suomalaisia enemmän kuin koskaan ennen

Trafin tilastoista selviää, että ladattavat henkilöautot kasvattavat suosiotaan hitaasti, mutta varmasti.

Lue lisää


Kommentit