Nissan LEAFin akkujen luotettavuus korkealla tasolla

Nissan LEAFin akuista 99,99 % on toiminut moitteettomasti LEAFin viiden käyttövuoden aikana.

Nissanin keräämien tietojen mukaan jopa 99,99 % LEAF-sähköautojen akuista on toiminut Euroopassa täysin moitteettomasti. Euroopassa on myyty kuluneiden viiden vuoden aikana yli 35 000 LEAFia. Näiden vuosien aikana akkuyksiköiden vika-aste on ollut vain 0,01 prosenttia, sillä vikatapauksia on ollut vain kolme. Näin ollen Nissan LEAFin voimanlähde on alan keskiarvotilastojen mukaan huomattavasti luotettavampi kuin bensiini- tai dieselmoottorit.

LEAFin lanseerausvuonna 2010 esitettiin epäilyksiä, joiden mukaan autojen akut olisi vaihdettava kolmen vuoden kuluessa tai intesiivisessä käytössä akkukapasiteetti laskisi merkittävästi jo ensimmäisen käyttövuoden aikana. Nyt julkistetut luvut osoittavat nämä pessimistiset arviot vääriksi.

Täyssähköauto Nissan LEAFin myynti oli ennätyksellistä myös viime vuonna. Euroopassa myytiin 15 098 LEAFia, mikä merkitsi 33 prosentin lisäystä vuoteen 2013 verrattuna. LEAFin osuus Euroopan nopeasti kasvavien sähköautomarkkinoiden kokonaismyynnistä oli yli neljännes.

LEAFin voimalinjassa on vain kolme pääkomponenttia - integroitu laturi, vaihtosuuntaaja ja moottori - joten myös sen huoltokustannukset ovat noin 40 prosenttia pienemmät kuin bensiini- tai dieselautossa.

Nissan LEAF lanseerattiin vuonna 2010 yhtenä ensimmäisistä massamarkkinoille suunnatuista täyssähköautoista. Se on tällä hetkellä kaikkien aikojen myydyin sähköauto. Maailmanlaajuisesti on myyty jo 165 000 LEAFia, joista 35 000 Euroopassa. LEAF-sähköautoille on kertynyt yhteensä yli miljardi ajokilometriä.


Nissan LEAFin akkujen luotettavuus on korkealla tasolla. ​
Nissan LEAFin akkujen luotettavuus on korkealla tasolla. ​