Opel Ampera-e lupaa mullistaa sähköautoilun

Tarjoaako uusi Opel Ampera-e ratkaisun sähköautojen yleistymisen suurimpana esteenä olevaan ongelmaan eli toimintamatkaan?
Uuden Opel Ampera-e -täyssähköauton toimintamatka on yli 400 kilometriä.
Uuden Opel Ampera-e -täyssähköauton toimintamatka on yli 400 kilometriä.

Opel julkisti syyskuun puolivälissä teknisiä tietoja uudesta Opel Ampera-e täyssähköautosta, jonka toimintamatkan kerrotaan olevan yli 400 kilometriä*.

Opel Amperalla-e:llä tehdyt NEDC-standardin mukaiset testit osoittavat, että autolla voi ajaa 400 kilometriä* yhdellä latauksella. Opel kertoo, että uudelle Ampera-e:lle luvattu toimintamatka on yli 25 % enemmän kuin seuraavaksi tulevalla kilpailijalla.

Opel on tiedostanut, että sähköautojen toimintamatka todellisissa olosuhteissa poikkeaa luonnollisesti NEDC-standardin arvoista, sillä toimintamatkaan vaikuttavat myös esimerkiksi tieolosuhteet, sää, ajotapa ja kuorma. Opel kertoo, että Ampera-e:llä voi kuitenkin tavallisissa olosuhteissa ajaa helposti yli 300 kilometriä, mikä on edelleen reilusti enemmän kuin lähimpien kilpailijoiden sähköautojen toimintamatkat.

Pitkän toimintamatkan lisäksi 4,17 metrinen Ampera-e ilahduttaa tarjoamalla tilat viidelle hengelle. Tavaratila on kooltaan 381 litraa, mikä on keskimääräistä isompi verrattuna muihin vastaavan kokoisiin autoihin.

Auton kymmenen akkumoduulia on sijoitettu osaksi alustan rakennetta. Kaikkiaan 288 litiumionisolusta koostuva akku on kooltaan 60 kWh. Uutuusmalli kiihtyy nollasta 50 kilometrin nopeuteen 3,2 sekunnissa.

Auto esitellään Pariisin autonäyttelyssä 29.9. ja se saapuu oletettavsti Eurooppaan keväällä 2017.

* Päivitys 10.10.2016: Pariisin autonäyttelyssä 2016 tarkentui, että Opel Ampera-e:n toimintasäde yhdellä latauksella on jopa 500 kilometriä.

Opel Ampera-e meinaa ylittää kilpailijoiden sähköautomallien toimintamatkan reilusti. 
Opel Ampera-e meinaa ylittää kilpailijoiden sähköautomallien toimintamatkan reilusti. 

Lähde: OpelLue myös seuraavat artikkelit

Opelilta Ampera-e -täyssähköauto

Opel julkisti tänään tuovansa markkinoille täyssähköisen version Opel Amperasta.

Lue lisää

BMW:n i3-mallin ulkonäkö on jakanut vahvasti mielipiteitä.

BMW:n sähköautoa saa vihdoin myös Suomesta!

Saksalaisen autonvalmistajan i3-malli on noin kahden vuoden odotuksen jälkeen myynnissä myös Suomessa. Hintaa sähköautolla on noin 40 000 euroa.

Lue lisää


Kommentit