Opelilta Ampera-e -täyssähköauto

Opel julkisti tänään tuovansa markkinoille täyssähköisen version Opel Amperasta.

Opel ilmoitti tänään Saksan Car Symphosiumissa lanseeraavansa ensi vuonna uuden täyssähköautonsa, Ampera-e:n. Viisipaikkaisen ja -ovisen mallin toimintamatkan kerrotaan olevan pidempi kuin suurimmassa osassa markkinoilla olevista sähköautoista. Tämän lisäksi valmistaja mainitsee tiedotteessaan, että Ampera-e tulee olemaan myös hinnaltaan kilpailukykyinen.

GM:n pääjohtaja Mary Barra muotoilee: "GM ja Opel ovat aina olleet vakuuttuneita, että sähköautot tulevat olevaan merkittävässä roolissa tulevaisuun liikenteessä. Ampera-e:n mullistava teknologia on tärkeä askel kohti vision toteutumista."

Kun ajan trendeinä ovat kaupunkilaistuminen sekä luonnonsuojelu, syntyy myös tarvetta uudentyyppiselle liikkumiselle ja käyttövoimille. Opel odottaa uuden sähköautomallinsa edesauttavan sähköisen liikenteen lisääntymistä ja madaltavan kynnystä siihen siirtymiseksi.

"Sähköautojen on mahdollista edesauttaa merkittävästi ympäristön suojelussa ja päästöjen vähentämisessä. Uusi Opel Ampera-e avaa tietä sähköiselle liikkumiselle rikkomalla autojen korkeaan hintaan ja lyhyeen toimintasäteeseen liittyviä raja-aitoja", toteaa Opelin toimitusjohtaja Karl-Thomas Neumann.

Tällä hetkellä markkinoilla olevan Amperan ladattavan hybiridimallin toimintasäde sähköllä on noin 80 kilometriä, jonka jälkeen auto kulkee vielä bensiinillä n. 420 kilometriä. Autoa myytiin vielä viime vuoden puolella Suomessa, mutta se poistui maahantuojan valikoimasta.Lue myös seuraavat artikkelit

Audilta täyssähköauto vuonna 2018

Audi on vahvistanut, että sen ensimmäinen täyssähköauto tulee tuotantoon vuonna 2018.

Lue lisää

Volvo ilmoittaa jatkavansa mallistonsa sähköistämistä ja tuovansa markkinoille täyssähköauton.

Volvolta täyssähköauto vuonna 2019

Volvo ilmoittaa sähköistävänsä mallistonsa – täyssähköautokin tulossa.

Lue lisää


Kommentit