Renault Twizyn myynti alkaa Suomessa

Näppärä Renault Twizy on rekisteröitävissä myös mopoautoksi.
Renault Zoe (oik.) pian ei ole enää ainoa Suomessa myytävä Renault-sähköautomalli, sillä Twizyn myynti käynnistetään loppuvuoden aikana.
Renault Zoe (oik.) pian ei ole enää ainoa Suomessa myytävä Renault-sähköautomalli, sillä Twizyn myynti käynnistetään loppuvuoden aikana.

Renault Twizy yhdistää kaksi-, kolme- ja nelipyöräisten parhaat puolet ja etenee aina paikallisesti päästöttömästi sähkön voimalla. Kaksipaikkainen Twizy on ainoastaan 2,34 metriä pitkä ja 1,24 metriä leveä, joten sille on helppo löytää pysäköintipaikka ja pujotella kaupungissa ahtaissakin paikoissa. Kääntöympyrä on vain 3,4 metriä, mikä osaltaan helpottaa liikkumista.

Valittavana on kaksi tehovaihtoehtoa, joista Twizy 45:n moottorin teho on neljä kilowattia ja kevyen ajoneuvon voi rekisteröidä mopoautoksi, jolloin sen ohjaimiin voi tarttua jo 15-vuotiaana.

Tehokkaammassa Twizy 80:ssä on 13 kW:n (17 hv) tehoinen sähkömoottori ja ajoneuvo saavuttaa mallimerkinnän mukaisesti 80 km/h huippunopeuden. Twizy 80 rekisteröidään kevytnelipyöräksi ja se vaatii B-ajokortin.

Twizyn ajoakun kapasiteetti on 6,1 kW, joka riittää normin mukaisesti sadan kilometrin ajoon ja todellisissa olosuhteissa 80 kilometrin matkaan. Latausjohto on integroitu autoon ja löytyy edestä luukun takaa. Tavallisella kotipistorasialla 220 voltin virralla akun saa ladattua täyteen 3,5 tunnissa.

Kaikkien Renaultien tapaan myös Twizyssä on keskitytty turvallisuuteen. Neljä pyörää ja alhaalla oleva painopiste varmistavat vakaan kulun. Kuljettajan turvana ovat lisäksi turvatyyny ja nelipistevyö, minkä lisäksi matkustajalla on kolmepisteturvavyö.

Suomeen Twizyt tuodaan paremmalla Intens-varustetasolla, johon kuuluvat muun muassa kevytmetallivanteet, lämmitettävä tuulilasi ja metalliväri. Twizy 45 Intensin hinta on 12 690 euroa ja Twizy 80 Intensin 13 990 euroa. Kolmantena mallina on tavarakuljetuksiin suunniteltu Twizy 80 Cargo (15 490 €), jossa takaistuimen tilalla on kuormatila. Suomeen Twizyt saapuvat keväällä 2017.

Lähde: RenaultLue myös

Renault ZOE -täyssähköauto saapuu Suomeen. Auton 400 kilometrin toimintamatka on markkinoiden toiseksi pisin. 

Renault ZOE -täyssähköauto saapuu Suomeen

Kohtuuhintainen, ketterä ja tilava – näin Renault luonnehtii uusiutunutta täyssähköautoaan ZOE:a, jonka myynti alkaa myös Suomessa.

Lue lisää

Renault-Nissan-allianssi ja Microsoft ovat allekirjoitttaneet monivuotisen yhteistyösopimuksen.

Renault-Nissan ja Microsoft sopivat yhteistyöstä

Renault-Nissan ja Microsoft kehittävät yhteistyössä seuraavan sukupolven autot tietoverkkoihin yhdistävää teknologiaa.

Lue lisää


Kommentit