Renault ZOE -täyssähköauto saapuu Suomeen

Kohtuuhintainen, ketterä ja tilava – näin Renault luonnehtii uusiutunutta täyssähköautoaan ZOE:a, jonka myynti alkaa myös Suomessa.
Renault ZOE -täyssähköauto saapuu Suomeen. Auton 400 kilometrin toimintamatka on markkinoiden toiseksi pisin. 
Renault ZOE -täyssähköauto saapuu Suomeen. Auton 400 kilometrin toimintamatka on markkinoiden toiseksi pisin. 

Renault ZOE on Euroopan johtava sähköautomalli, jonka lanseerausta Suomeen on odoteltu jo useampi vuosi. Uusi, pidemmän toimintasäteen omaava Renault ZOE esitellään parhaillaan käynnissä olevassa Pariisin autonäyttelyssä ja mallin toimitukset Suomeen alkavat ensi vuoden puolella.

Yhdellä latauksella pitkälle

Uudistunut Renault ZOE on varustettu 41 kWh:n akustolla, mikä tarkoittaa, että auton toimintamatka on lähes kaksinkertaistunut. ZOE:n akuston kapasiteetti on tähän saakka ollut 22 kWh, mikä on NEDC-mittauksella mitattuna riittänyt 240 kilometrin ajoon. Mittausnormin mukaan uudella Renault ZOE:lla voi ajaan jopa 400 kilometriä (tarkoittaa normaaliajossa noin 300 kilometriä).

”Renault on lisännyt uuden ulottuvuuden sähköautoihin nyt kun ZOE:n toimintamatka on 400 kilometriä (NEDC-normimittaus). Se on sähköautoilun läpimurto, sillä nyt jokainen autoilija uskaltaa valita sähköauton”, toteaa Renaultin sähköauto-osaston johtaja Eric Feunteun.

Renault ZOE:n uusi akku on LG Chemin kanssa tehdyn yhteistyön tulos. Akun kapasiteettia onnistuttiin tehostamaan niin, että sen koko on kuitenkin pysynyt samana eikä paino ole noussut paljoa. Akkuun ei ole lisätty moduuleita, vaan sen sisältämien kennojen energiatiheyttä on pystytty optimoimaan.

ZOE:n Suomeen tuotavan version voi ladata lataustehoilla 3 – 22 kW. 80 % varaustila on saavutettavissa lyhimmillään vain reilun tunnin latausajassa (22kW noin 1 tunti ja 40 minuuttia). Varsinaista (yleensä huoltoasemaympäristöissä) tapahtuvaa pikalatausta Renault ZOE kuitenkaan tue.

Renault Zoe toimitukseen vuonna 2017

Uuden Renault ZOE:n Life-varustelutason hinnaksi on ilmoitettu 32 990 € ja huippuvarustellun Intens-version puolestaan 34 990 €. Ennakkovarausten vastaanotto alkaa perjantaina 30.9. osoitteessa Renault.fi ja autojen asiakastoimitukset alkavat alkuvuodesta 2017.

Alkuvaiheessa myynti tapahtuu yhdestä pisteestä, Helsingin Konalassa sijaitsevassa Autoverkkokauppa.com:issa

Renault ZOE:hen sopivat latauslaitteet pääsee tilaamaan Latauslaitteet.fi-verkkokaupasta.

Lähde: RenaultLue myös

Renault-Nissan-allianssi ja Microsoft ovat allekirjoitttaneet monivuotisen yhteistyösopimuksen.

Renault-Nissan ja Microsoft sopivat yhteistyöstä

Renault-Nissan ja Microsoft kehittävät yhteistyössä seuraavan sukupolven autot tietoverkkoihin yhdistävää teknologiaa.

Lue lisää

Nissanin Leaf-malli on tällä hetkellä maailman myydyin sähköauto.

Nissanin löydös parantaa akkujen kapasiteettia

Uusi atomianalyysimenetelmä edistää litiumioniakkujen suorituskykyä ja viime kädessä pidentää sähköautojen toimintamatkaa.

Lue lisää


Kommentit